Tidligere år har det vært syv moduler mens det i år blir timoduler. I tillegg blir det masse annet spennende på programmet, ifølge BenteMyhre som er prosjektleder for Jul i Blåbyen.

Gode opplevelser

- Det som er interessant er at vi skal lage et rom for åmøtes der folk kan være sammen om å dele gode opplevelser. Det blir god mat,grøt, kafè, gløgg og muligheter til å få kjøpe mange flotte gaver. Frøskelandgård skal steke lapper og det blir også en som skal bidra med belgiske vafler,sier Ann Karin Jensen til Vesterålen Online. I vår moderne tidsalder med Facebook og SMS er det mange som benytter seg av raske muligheter til å ønske god jul. Det vil næringsforeningen gjøre noe med.

- Vi har rett og slett ordnet det slik at folk kan sende et godt gammel julepostkort med motiver fra Bjørn Elvenes. Vi må holde gamle tradisjoner i hevd. Julen handler jo mye om tradisjoner og hva er bedre enn å sende flotte motivert fra blåbyen til de man er glad i. En fysisk hilsen i vår digitale hverdag, sier Jensen.

Leder i Sortland Næringsforening Marius Steiro forteller atdet er veldig god påmelding til årets julemarked og at foreningen prøver ålegge opp til at flest av både næringsliv, lag og foreninger kan få vise segfrem fra sin beste side under markedet.

Hest og vogn

Ungdomsbedriften "Hest i fokus" skal bidra medhest og vogn og dombjelle der publikum kan få muligheten til å få seg enskikkelig koselig juletur.

Les også: Vil du kjøre hest og vogn er torget på Sortland en god plass å begynne.

- Det har vært mye snakk om å lage til et koselig sentrum,koselige julegater og lage det trivelig for folk å "vindushoppe". Nårdet nærmer seg jul så stresser folk mer. Vi ønsker at folk skal stresse mindreog bare kose seg med hyggelige opplevelser og julehandling, sier Ann IrenJensen til VOL.

- Vi er veldig heldig i Sortland som har et lite og tettsentrum med store handlesenter og mange butikker på gatenivå. Vi har en unikmulighet til å gjøre det beste for folk som kommer til Sortland for å handle,sier Marius Steiro.

Les også: - Vi har noen midler til overs fra i fjor og de vil vi bruke til å fiffe opp gata.

Får god service

- Vi vet at mange liker å komme til Sortland på julehandling. Det er gratis parkering her, det er nærhet mellom butikker og så tror jeg at folk er opptatt av service og det vet vi at de får hos oss. Det er mange butikker på Sortland som har vunnet priser for god service og kundebehandling og det tror jeg folk merker når de kommer hit og handler. Vi merker i allefall et større trykk av mennesker når det nærmer seg jul. Og folk kommer fra nabokommunene i tillegg til Svolvær, Harstad og Narvik og det er vi selvsagt glad for, sier Ann Iren Jensen.

Kos og klem

Bente Myhre er også opptatt av at alle som kommer til Sortland skal sitte igjen med trivelige opplevelser. I fjor så hadde vi vel fokus på dette med juleklem. Å være nær hverandre og oppmerksom. Vi må få vekk stressfokuset og få inn kosemoduset. Vi har jo et kyssehjørne på Sortland. Men vet alle hvor det er? Kanskje vi skal henge opp misteltein? Poenget er at vi er klar for å legge til rette for en fantastisk julehandel, sier Myhre.

Lange åpningstider

En ting næringslivet på Sortland er stolt over er at de har stengt på julaften. Men bortsett fra det skal de holde åpent for å gi god service til kundene sine.

- Vi skal ha langåpen, vi skal ha helgeåpent og to ganger har vi søndagsåpent, blant annet på lillejulaften. Men på julaften holder vi stengt. Og det er vi stolt over. Mange andre holder åpent på julaften. Men på Sortland er det tradisjon for å ha stengt. Vi mener at da skal folk være ferdig med julehandel og kose seg med familien sin, sier Jensen.

Dugnad

Tenning av julegra, oppheng av julelenker og belysning, pynting av julegater og julevinduer er noe næringslivet gjør på dugnad. El-Team som har jobben med å henge opp julelenkene gjør det på dugnad på en søndag.

- Det viser et godt og sterkt engasjement for at folk skal ha gode opplevelser og ha det trivelig når de kommer til Sortland. Så håper vi at folk vil synes at det er godt å komme til oss og handle, sier en nsamstemt komite for Jul i Blåbyen.