- Det er fordi at Ali Halmas som rørlegger og kollega har bevist at han er verdifull for oss på Bademiljø, forklarer Odd Ivan Olsen til VOL.

De siste dagene har facebookaksjonen «Ali blir du glad i» gått land og strand rundt. Formålet med kampanjen - som gode venner av Ali har satt i gang - har vært å samle penger til advokathjelp for få til en ny behandling av saken. På få dager har kampanjen fått mer enn 1200 følgere, og det er samlet inn i overkant av 130.000 kroner.

Les også: -Ali blir vi glade i

Stort engasjement

Rødbrygga på Stokmarknes er blant de mange som sørger for penger. Fredag kveld er det konsert på utestedet, og alle inngangspengene går til Alis sak.

- Det voldsomme engasjementet - fra rotnorske hadselværinger - viser at folk reagerer skarpt på at en som er kommet hit, som har tatt utdanning, fått norske venner og blitt helintegrert skal behandles slik han er blitt, forklarer Olsen.

- På bakgrunn av råd fra eldre folk oppga Ali at han kom fra Irak, i stedet for Marokko da han ble intervjuet av myndighetene som mindreårig. Etter fjorten dager la han kortene på bordet. Men uten papirer - slik barn og unge fra Marokko ikke hadde før, så har han ikke fått lov til å vende tilbake til landet, sier Olsen.

Krav om menneskelige hensyn

Han understreker at det ikke er snakk om at Halmas har behov for beskyttelse.

- Men han har krav på at det blir tatt menneskelige hensyn. Han har tatt utdanning, fått venner, og har hatt store deler av  ungdomstiden, samt hele voksenlivet i Norge. Han må få lov til å bli. Politikerne ønsker seg integrering og at utlendinger kommer i jobb. Ali er et stjerneeksempel på god integrering. Han bør være et forbilde. Norske myndigheter trenger Ali, understreker Bademiljø-sjefen.

- Myndighetene tok fra han retten til å jobbe i 2009. Siden den gangen har Ali hatt stående jobbtilbud hos oss. Men vi trenger at myndighetene nå skjærer gjennom og ordner dette, sier Olsen.

Les også: Vage svar

Rørt over støtten

Ali Halmas selv er rørt og overrasket over all støtten han får. - Jeg skjønner at det lønner seg å være godt integrert. Det er veldig fint å se at alle mine venner - og en hel masse folk jeg ikke vet hvem er også stiller opp. Det gjør meg veldig rørt. Samtidig vet jeg at jeg ikke klarer å gå nye femten år uten noen avklaring. Nå virker det som om ulike myndighetsetater skyver min sak frem og tilbake mellom seg. Det eneste jeg ønsker er å få lov til å jobbe, sier Ali.