Nærmeste naboer til Kjærlighetshaugen, Veslemøy Brinchmann og Per Erling Bjørkås, har gått i front mot utbyggingsplanene i sjøkanten utenfor Myre sentrum.

LES MER OM KOMMUNESTYRETS BEHANDLING AV SAKEN HER.

De var tilstede i kommunestyresalen under tirsdagens behandling av detaljreguleringsplanen for området. Samtlige partier, bortsett fra SV, stemte for å godkjenne utbyggingsplanene til utbygger Atle Hansen, med en forutsetning av at byggestart utsettes til ny adkomstvei til området står ferdig.

Skuffet

– Vi er fornøyd med at politikerne vil vente til vi har fått en fornuftlig veiløsning på plass, men vi er skuffet over at et viktig friluftsområde blir radert ut, og at politikerne ser helt bort fra administrasjonens innstilling, sier Brinchmann og Bjørkås til VOL.

De hadde kun SVs to representanter med seg på sin side i tirsdagens møte.

Brinchmann og Bjørkås har i prosessen pekt på at Øksnes kommune i 2012 vedtok å bli en såkalt folkehelsekommune, og knytte seg til fylkeskommunens folkehelsearbeid.

– I dette arbeidet er friluftsområder, særlig ved sjøen og som benyttes av unger, trukket frem som særlig viktig. Vi stiller oss undrende til at politikerne heller ikke tar innover seg lover og regler for vern av friluftsområder. Hvordan kan de se bort fra alt dette? spør de to.

– Har vi ikke nok friluftområder i Øksnes til at vi kan avse dette området til boligbygging?

– Når du må transportere deg for å komme til et friluftsområde, og du ikke har det i nærmiljøet, har det ikke den samme effekten og verdien. Det er ikke mange andre tilgjengelige lekeomreåder for unger i dette området. Enten må de leke på privat område, eller så må de langt opp i lia for å finne en plass, sier de.

Utbygger fornøyd

På den andre siden i saken står deres nabo, utbygger Atle Hansen, som fikk bred støtte i kommunestyret for sine planer på Kjærlighetshaugen, med en forutsetning av at byggestart utsettes til ny vei er på plass. Hansen er glad for tirsdagens vedtak.

– Det er et veldig positivt vedtak, som jeg er stolt av. Politikerne har nå også lovt at de skal gjøre noe med veien, som har vært etterlyst i mange år, og det er flott, sier Hansen til VOL.

Hansen investerer mellom 25 og 30 millioner kroner i prosjektet, som skal bestå av sju leiligheter og småbåtanlegg like utenfor innløpet til Myre havn. I påvente av ny adkomstvei til området forbereder Hansen seg på byggestart.

– Dette er den fineste tomta i Vesterålen. Nå kan jeg gjøre ferdig detaljene, innhente tilbud og lage prospekter, sier Hansen.