Kanskje var det heten som satte begge lagene ut. Det var i alle fall ingen stor kamp på kunstgresset på Sandnes denne søndagen i juni.

Stålbrott-trener Bernt-Ola Burchardt var på ingen måte fornøyd med å gå fra banen uten poeng, og nesten uten målsjanser.

- De har ingenting. Vi har ingenting, slår han fast etter at fløyta var gått.

Mål etter corner

Kampen startet relativt rolig, med mye spill på midtbanen og få angrep som ble noe av. Spillerne på begge lag gjorde feil, og upresise pasninger og dårlige mottak gjorde at det var lite som skjedde foran noen av målene.

Etter flere mislykkede angrep på rad, fikk Grovfjord tilslutt corner i 15. spilleminutt, en corner de utnyttet til fulle.

Stillinga ble da 0-1.

Etter en halvtime hadde Stålbrott en fin mulighet, da en av de blåkledde nappet ballen etter innkast til Grovfjord på gjestenes banehalvdel. Rett etterpå fikk Stålbrott frispark fra rundt 25 meter, men skuddet gikk over mål.

På slutten av omgangen hadde hjemmelaget flere forsøk, men ble rett og slett ikke farlige nok.

Straffespark

Andre omgang fortsatte tamt, fra begge lag. Grovfjord tok det veldig rolig, og Stålbrott hadde tilløp til overgangsspill, men mistet stort sett ballen, og kom sjelden til avslutninger.

26 minutter ut i omgangen fikk Grovfjord straffespark, og gikk opp til en tomålesledelse.

Tredjemålet til gjestene kom da Stålbrott rett og slett ga bort ballen, slik at en av de oransjekledde ble alene med keeper.

På slutten av ordinære spilletid klarte både Sondre Meløe og Adrian Øyan å komme seg på skuddhold, men det hjalp lite. Stillinga var 0-3 etter endt tid.

Upresist

Det var en svært ung tropp Burchardt hadde med seg, men selv om noen av de mest rutinerte manglet, var det mange av de samme spillerne som var med på å slå et betydelig bedre Leknes-lag tidligere i sommer. Da satt samspillet.

- De kan bedre, sier han om ungguttene.

Mot det middelmådige laget fra Grovfjord klarte rett og slett ikke hjemmelaget å spille seg til sjanser.

- Den nest siste pasninga er for dårlig. Da blir det ikke avslutninger på mål, konkluderer Burchardt.

11.-plass

Grovfjord ligger på 7.-plass på tabellen, mens Stålbrott/Sortland 2 nå er på en 11.-plass, foran Harstad B på siste.

Neste kamp er borte mot Medkila 19. juni.

Dommere var Pelle Werner Hansen (Melbo IL), Frank Tore Nilssen (Stokmarknes IL) og Augustine Emmanuel Modestus Aloyseous (Varg Fotballklubb)