Slike laster hører normalt sildenæringa til. Foto: Svein-Arne Nilsen

Flere båter melder om rekordfiske for tida. Mange vantefiskere har ikke opplevd maken til godt fiske som det de har opplevd dennevinteren.

Øksnes-båten Kystfisk Jr. har et mannskap på fire og det deopplevde forleden, er en rekord som de tror det kan bli vanskelig å kopiere.

- Jeg har vært fisker i snart 30 år og har vært med på mye,men maken til fiske som det jeg har opplevd de siste dagene har jeg aldri værtmed på.  Da vi så hvilke mengder som vari nota da den da vi hentet den opp av havet, var overraskelsen stor. Deninnholdt hele 40 tonn skrei og det var nesten som vi ikke trodde det vi så. Detsier skipper Mikal Lockert fra Myre. I løpet av tre dager mannskapet påKystfisk Jr. brakt i land hel 100 tonn fisk.

Mye stor fisk

Det har drevet fiske i Egga, 2 timer gang fra Myre. Lockertkan fortelle at det er ikke bare det at de har fått mye fisk i nota, men fiskenhar hatt en størrelse som er uvanlig å få på denne tiden av året.

- Jeg vil anta at snittvekten på den skreien vi har hatt ifangstene, har ligget på nærmere 4 kilo. Det vanlige for denne tiden av året erat skreien har betydelig mindre størrelse. Det er både spennende og artig åkunne få være med på noe slikt som dette , sier skipperen med et bredt smil ommunnen.

Roald Larsen er eldste mann om bord, og den som har mestfartstid som fisker. Heller ikke han kan huske å ha vært med på noe lignende.

– Det er bare utrolig at det er mulig å få så mye fisk somdet vi har fått den siste tiden. Vi får bare glede oss over dette så lenge detvarer, sier Larsen.

Fisket for 1 million på tre dager

Lockert solgte båten til Finnmark for noe år siden, men harnå kjøpt den tilbake til Øksnes. I dag angrer han ikke på at han kjøpte 70-fotingentilbake til kommunen. De har en kvote på 700 tonn rund torsk å fiske på.  De går ut på feltet sent på kvelden og er ifiske om natten. Det gjør at et kan være rimelig tidlig i land for å leverefangsten. Det gode fisket gjør at Øksnes-båten har fisket betydelig av åretskvote. De har 100 tonn torsk igjen å fiske opp. Fortsetter det med godefangster kan de trolig ta ferie ved påsketider. I løpet av tre dager harØksnes-båten fisket 100 tonn til en verdi av nærmere 1 million kroner.  Totalt i februar har de fisket for 3,5millioner kroner. Det sier litt om hvilke verdier fiskeflåten i Øksnes bringeri land for tida.