Plottet i serien starter i byen Mapleton. Vi er inne to år etter to prosent av jordas befolkning forsvant plutselig og sporløst.

Dette høres kanskje veldig "Been there don that", men serien er så mye mer enn det den gir seg ut for å være.

Bedre og bedre

I første sesong blir vi kjent med karakterene i Mapletoton og hvordan de taklet det opprivende å være de som ble igjen. Hvorfor ble bror, mann, kone, barn tatt, men de var igjen. Dette skildres på en fantastisk måte av et unikt manus og eminente skuespillere.

Justi Theroux har vært en personlig favoritt siden en opptreden i nydlige "Six Feet Under" på tidlig 2000-tall. I "The Leftovers" får han vist hvilken eminent skuespiller han er. Men det stopper ikke der. Amy Brennemann, kjent fra "Judging Amy" er brilliant og det samme er Liv Tyler i sin rolle som Meg Abott.

Flere lag

Jeg ble bergtatt i første sesong av lagene i denne serien. Den griper tak i mageregionen din og tar deg med på en berg og dalbane du egentlig ikke vil være med på, men elsker, selv om den gjør vond.

For temaene som tas opp i serien er ikke lette. De er tunge og evigvarende. Det er spørsmål om vår plass i verden. Hva vitsen egentlig er å leve. Hvorfor bry seg om andre.

I sesong to fortsatte serien bare oppturen. Her får vi se nye karakterer og nye problemstillinger, nok en gang med eminent forfatterskap og dyktige skuespillere.

Det er mystisk, det er nært og det er enestående vakkert.

"The Leftovers" er ikke en serie for alle. Det er en serie som tungt fordøyelig og krever en viss grad av åpenhet. Om du likte "Six Feet Under" og "Twin Peaks" vil du sannsynligvis elske denne. Ikke for de på noen måte er like, men for at de viser den samme evnen til en rød tråd, til å skape flere lag med flerdimensjonale karakterer som du virkelig bryr deg om.

Så ta mitt ord for det, se "The Leftovers".

Karakter: 10/10