– Vi trenger mange med høyere yrkesfaglig utdanning fremover, og det er viktig at fagskolene har godt utstyr og er oppdaterte på kompetansen som arbeids- og næringslivet etterspør. Derfor styrker vi fagskolenes arbeid med å utvikle kvaliteten i utdanningene, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner.

Ny satsing

Dette er andre året på rad at Kunnskapsdepartementet setter av penger til å utvikle fagskoleutdanningen, og interessen har vært stor. Det har kommet inn over 100 søknader i 2018, og totalt er det søkt om 82 millioner kroner.

Geografisk spredning

Totalt får 30 prosjekter støtte. Prosjektene er geografisk spredt. Både private og offentlige fagskoler får penger, og det er en god spredning i fagområder.

Samarbeid på tvers

– Prosjektene som får penger, vil føre til bedre kvalitet i fagskoleutdanningen. Prosjektene skal bidra til kompetanseheving av ansatte, samarbeid med lokalt og regionalt arbeidsliv, og bruk av teknologi for bedre læring. Det gis også tilskudd til utstyr, sier Sanner.

Lofoten maritime fagskole får 1,43 millioner kroner til prosjekt Skipsbro klasse A for fiskeri og oljevern.

Bodin maritime fagskole får nesten 1,4 millioner kroner for prosjekt Oppgradering av brosimulator.

Hadsel fagskole får altså 861.000 kroner for prosjekt Fremtidsrettet pedagogikk for lærere i fagskoler.

Fagskolenes år

2018 er ifølge regjeringen yrkesfagenes år, og utviklingen det siste året viser at utviklingen innenfor yrkesfag går riktig vei: En større andel elever søker yrkesfag, flere får læreplass og flere fullfører og tar fagbrevet.