– Vi kjører i gang i slutten av mai med blåkveiteproduksjon. Det skal bli godt å starte opp igjen etter så lang tid uten aktivitet, sier daglig leder Hans-Eirik Olsen til VOL.

Omfattende skader Branntilløp i Nergård fiskebruk i Steinesjøen Mandag morgen var det et branntilløp i Nergård Fiskebruk i Steinesjøen.

Det var i slutten av januar at det begynte å brenne i en truck ved Nergård-anlegget i Steinesjøen. Brannen førte til så mye sot og skader at produksjonen ble stengt, men om noen uker blir det ny aktivitet i lokalene.

– Skadene var mer omfattende enn vi først trodde. Det er årsaken til at det har gått så lang tid å få produksjonen i gang igjen, beretter Olsen.

Måtte flytte produksjonen

Bedriften har gjort noen grep for å kunne gjennomføre en produksjon.

– Vi har flyttet produksjonen fra hallen som brant til «sildefabrikken». Så nå er vi snart klare til å gå i gang igjen, sier han.

Det er ikke gjort noe med området som brant.

– Det er ikke utbedret eller satt i stand utover at det er grundig vasket. Vi er fortsatt usikre på hva vi skal gjøre med lokalet nå. Et alternativ er å bruke det til lager, sier Olsen.

Forsikringsoppgjøret blir betydelig.

Håper på fiskekjøp

Etter en vinter uten produksjon, har det vært lite aktivitet.

– I vinteren har det vært stille. Tiden er i hovedsak brukt til maling og vasking. Jeg tror de ansatte ser frem til å begynne å arbeide med fisk igjen, sier han.

Olsen håper på en aktiv og produktiv vår og sommer.

– Vi må satse på at vi får kjøpt fisk både i sommer og i høst. Først og fremst blåkveite, men også andre typer fisk.