Pride Vesterålen får 33.000 kroner i midler, som er identisk med summen de søkte på. Midlene går til arrangementet Vesterålen PRIDE, som finner sted i juni.

Intensjonen med folkehelsemidlene er å stimulere til gode utviklingstiltak innen satsingsområdene for folkehelsearbeid.Tiltak som er inkluderende og som aktivt rekrutterer nye grupper, samt tiltak som bidrar til å utjevne sosiale ulikheter, blir primært prioritert i forbindelse med tildelingen.

Stor variasjon

Fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse, Åshild Refsnes, mener at folkehelsearbeid er viktig å forstå, fordi tilbudene som påvirker folkehelsa er så mange.

– Dette har lag og foreninger i Nordland heldigvis forstått, så det er gledelig å se så stor variasjon i tiltakene som får tilskudd. Også vanntrening, ernæringskurs, revy for de eldre, og paraidrett har fått tilskudd. Men vi ønsker gjerne enda flere ulike initiativ som utfordrer hvordan vi jobber med folkehelse, sier Aase Refsnes (SV) fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse, på fylkeskommunens hjemmeside.

En million totalt

I tillegg til Vesterålen PRIDE, fikk tre andre organisasjoner i regionen midler fra fylkeskommunen i denne omgang. Disse er Sommer Melbu (10.000 kroner), Temakafe for kreftrammede i Vesterålen (5.000 kroner), UL Nybrott (15.000 kroner).

Regionen Vesterålen mottok til sammen 68.000 i folkehelsemidler i denne omgang. Totalt i fylket ble det gitt ut 1,13 millioner kroner, der Nordland idrettskrets fikk mest, med 175.000 kroner.

Friere ambisjoner

I en uttalelse fra styret i PRIDE Vesterålen, uttrykker de takknemlighet og glede for at de har fått tildelt midlene.

– Nå som vi vet at vi har midler, kan vi tillate oss friere ambisjoner i planleggingen av årets PRIDE. Vi er i gang med å sy sammen programmet, og har nå fått ny energi og iver etter å arrangere årets beste PRIDE. Vi er stolte og takknemlige for den støtten vi får, og det er godt å kjenne på oppslutningen vi får, og at så mange støtter den viktige jobben som gjøres med PRIDE. Vi takker for støtten, og ser fram til å feire PRIDE-uken med feststemte vesterålinger, men aller først ser vi fram til å feire PRIDE-dagen den 21.4, som også har fått stor oppslutning her i Vesterålen, heter det blant annet i uttalelsen.