Robin Larsen fra Stokmarknes har drevet med paragliding i fire år.

Fredag for en uke siden filmet han hele svevet da han tok sin andre tur over Hadseløya på langs, med Ida Marie Baardsen som passasjer.

– Slik som værgudene viste seg på fredag, har jeg aldri vært borti før. Det var blå himmel, høstfarger rundt og nysnø på fjelltoppene. Det var spektakulært, sier Larsen.

Se også: – Et av målene er å vise frem Vesterålen på sitt beste

– Kjær rute

Turen er cirka 10 kilometer lang i luftlinje, med start på Storheia og landing ved Pallheia, og han mener det er veldig spesielt å se ruta fra lufta.

Se sveveturen i videoen øverst i artikkelen.

– Det er jo ei kjær og nostalgisk rute for oss som er fra øya og nærområdet rundt. For tiden er det et rikt fugleliv på øya og spesielt masse ørn. Vi fikk selskap av et par på veien som lå og cruisa over og under oss, forteller han.

Se også: Stokmarknes fra lufta i 4K

Sjelden godt nok vær

Han forteller at det er ganske sjelden værforholdene ligger til rette for å gjennomføre turen – man må ha rett styrke og retning på vinden.

– Eventuelt så må det vær en termisk dag sånn at man kan utnytte varm luft som stiger til værs med både meg og paraglideren sammen.

Se også: Sortlands magiske tåkehav fra oven

– Kanonartig

Den store lidenskapen hans er distanseflyging (XC), og han er en aktiv konkurransepilot i disiplinen.

Men rene koseturer er også stas.

– Når jeg er hjemme, så er jeg så heldig å få ta med meg masse venner og kjente opp i lufta i tandemen min, noe som er kanonartig, mener Larsen.