VOL, Andøyposten og Vesteraalens Avis støtter investeringen, sier Geir Bjørn Nilsen, som er ansvarlig redaktør for de tre publikasjonene. Vesterålens Avis AS, Andøyposten AS og VOL Vesterålen Online AS er eid av Polaris Media Nord-Norge via Harstad Tidende.

– En korrekt og sannferdig journalistikk er noe vi jobber for lokalt. Vi vil gjerne bidra til dette også nasjonalt sammen med Faktisk.no, sier Nilsen.

Geir Bjørn Nilsen er glad for at VOL, Andøyposten og Vesteraalen Avis blir en del av Faktisk.no via Polaris Media. Foto: Pia-Elise Solvik Dahl

Oppblomstringen av falske nyheter på Facebook og desinformasjon fra land som Russland var blant argumentene for opprettelsen av nettsiden i 2017.

Konsernsjef Per Axel Koch i Polaris Media er imponert over rollen Faktisk.no har fått på kort tid.

– Vi ser fram til å bli en del av den videre utviklingen, sier Koch.

Faktisk.no ble lansert som eget ideelt selskap og uavhengig redaksjon 5. juli i fjor. Konkurrentene VG, Dagbladet, NRK og TV 2 står bak prosjektet. Nå vil Polaris Media og Amedia gå inn som likeverdige eiere sammen med de øvrige fire.

Konkurrentene samarbeider

Amedia er Norges nest største mediekonsern med 64 lokalmedier fra Honningsvåg i nord til Tvedestrand i sør. Polaris Media består av 35 mediehus fra Nordvestlandet til Finnmark, med Adresseavisen, Sunnmørsposten og Romsdals Budstikke som de største mediene. Vanligvis er de konkurrenter, men om Faktisk.no vil de samarbeide.

Forankres i 100 redaksjoner

Faktisk.no-redaktør Kristoffer Egeberg sier at en bredere lokal forankring i hele Norge vil være en klar fordel. Ikke minst i arbeidet opp mot neste års kommunevalg.

– Vi er utrolig stolte over at Polaris Media og Amedia vil være med på å utvikle Faktisk.no og styrke kampen for kildekritikk i samfunnsdebatten sammen med oss. Det er en drøm å få de med på laget. Med lokal forankring gjennom nær 100 lokale- og regionale medier, vil dette bli en kraftfull og spennende allianse, sier ansvarlig redaktør i Faktisk.no, Kristoffer Egeberg.