I klubbhuset til Åse IL er det garasje, og der står lagets tråkkemaskin trygt parkert. Men den er under reparasjon.

– Det var i månedsskiftet januar/februar at den havarerte. Heldigvis skjedde det ved klubbhuset, så vi slapp å slepe den tilbake fra løypene. Vi arbeider nå med å reparere den, men målet er å skaffe en ny, brukt tråkkemaskin, sier Abrahamsen.

Kronerulling

Men for å få til det, trenger idrettslaget på Åse litt hjelp.

– Den tråkkemaskinen vi har, kan vi få cirka 200.000 kroner for når vi selger den. Den er rundt 20 år gammel. Vi ønsker en som er mellom fem og 10 år, og den vil koste rundt 1 million kroner, sier Abrahamsen.

Derfor starter klubben nå kronerulling for å få inn penger til investeringen.

– Vi håper på hjelp fra nær og fjern. Jeg får stadig spørsmål fra nord til sør i kommunen om hvordan det går med tråkkemaskinen vår. Det er mange som vet at vi er fri for maskin nå, og som er opptatt av skiløypene våre, sier Abrahamsen.

Klubben har tenkt på ny tråkkemaskin en stund, og et årsmøte i klubben har allerede gjort vedtak om nyanskaffelse.

– Men nå er behovet akutt, sier Abrahamsen.

– Sparer tid

For øyeblikket må ildsjelene i klubben bruke skuter for å kjøre løyper.

– Sporene i lysløypa brukte vi tre timer på å kjøre med skuteren. Det kunne vi gjort på en time med tråkkemaskinen. I tillegg blir ikke resultatet like bra. Det kan ikke sammenlignes, sier Abrahamsen.

– Det blir løyper

Klubben har mange kilometer med løyper de skal kjøre. I lysløypa har de runder på 1,5, tre og fem kilometer. Løypa inn til Nupen er 18 kilometer tur/retur.

– Selv om det tar lengre tid, så blir det kjørt løyper, lover Abrahamsen.