Sortland har et økt fokus på trivsel i byen, slik at alle innbyggere, besøkende og turister som finner veien til den blå kulturbyen skal få en hyggelig og innholdsrik opplevelse, heter det i en pressemelding fra Anja Fladby, prosjektleder i Sortland Byforening.

Nå skal byen riste av seg vinterdrakten og kle seg for vår og sommer. Og det gjør vi i fellesskap:

– Vi oppfordrer dem som har mulighet til å komme på møtet 12. april. Dette er en mulighet til å komme med innspill og ideer, legge en felles plan og fordele oppgaver på flere. Vi håper at gårdeiere, senterledere, handelsstand, frivillige og engasjerte byfolk kommer. Det er nå vi har mulighet til å legge inn litt innsats for å få mye igjen - til glede for mange, sier hun.

Hvordan samarbeide best?

I møtet vil kommunen presentere det som er planlagt å gjøre til våren i forhold til rydding og forskjønning og hvordan man best mulig skal samarbeide for å få dette til.

Det vil bli gitt informasjon om hva som er kommunens ansvar og hva som er gårdeiernes ansvar. Planer i forhold til opprydding i parkering til sommeren og fremkommelighet langs havnepromenaden, blant annet.

Folkeliv på torget på Sortland under Arctic Race of Norway i 2019. Foto: Tommy Hansen

– Det vil bli både praktisk og konkret innhold i møte, for eksempel råd for planting i krukke og hengende beplantning på vegg/stolpe. I tillegg ønsker vi å kartlegge hva gårdeiere og frivillige har lyst til å bidra med. Kanskje kan vi få til en skikkelig attraktiv sommerby sammen fra i år, sier Kristine Røiri, kommunearkitekt i Sortland kommune.

Gamle kinoen

Møtet finner sted i den ærverdige Kinofojaeen i Rådhus 1. Kinofoajeen har lenge stått ubrukt, men etter innspill fra Byforeningen har kommunen tilrettelagt den som en møteplass for byutviklingsarbeid.

Her skal bymodellen fra Gnist-prosjektet stilles ut, som inspirasjon til å jobbe videre med utvikling av havnepromenaden og andre prosjekter og tiltak som gjør byen verdt et besøk, heter det i meldingen.