Det sier Iris Hestnes, meteorolog ved Meteorologisk institutt i Tromsø, til VOL lørdag formiddag.

– Det ligger an til å bli ganske fine dager.

Lørdag varmer solen i regionen, men utover ettermiddagen vil vinden ta seg litt opp. Da kan det bli opptil nordøstlig liten kuling ytterst langs kysten.

– Morgendagen starter med nødøstlig stil kuling, men vinden løyer utover dagen. Det vil skye mer over, men skydekket vil være ganske høyt. Derfor vil det oppleves som ganske bra vær, sier meteorologen.

Selv med temperaturer som kan bikke rundt 20 grader enkelte steder, kan det komme noen regndråper utpå kvelden.

Litt tåkete

Mandag, tirsdag og onsdag den kommende uken vil det ifølge Hestnes kunne komme litt regn. Vinden vil komme fra nord, og tåken kommer trolig på en visitt.

– Tirsdag vil det være overskyet, men det ser ikke like skummelt ut med tanke på tåke som mandag. Onsdag vil det være oppholdsvær i ytre strøk, sier hun.

Værprognosene for resten av den kommende uken er foreløpig usikre. Likevel ser det ifølge meteorologen ut til at det i slutten av neste uke vil bli litt lettere vær.

De kommende dagene vil temperaturene ligge på i overkant av 15 grader.

– Ser det ut til at det blir mer høstlig til uken?

– Det er fortsatt relativt varme luftmasser som kommer oppover, så jeg vet ikke om jeg vil kalle 15, 16, 17 grader høstlig. Mot slutten av neste uke ligger det an til å bli kjørligere, men det kommer an på hvilken retning luftmassene tar, avslutter hun.