– Det skal bli fint vær i helga, og de skjerma stedene kan få over tjue grader på lørdag og søndag, forteller vakthavende meteorolog ved værvarslinga i Tromsø, Håvard Thorset, til VOL.

Den kommende helgen blir det altså litt sommer igjen i Vesterålen.

Til tross for litt vind, er det ventet gode temperaturer.

– Men det blir litt vind fra nordøst som kan bli frisk bris. Det vil nok derfor variere litt med temperaturer, men de mer skjerma stedene kan få over tjue grader, fortsetter han.

Andenes, som ligger mer utsatt til, kan også vente seg høyere temperaturer:

– Det vil bli varmere der også, men helgen der blir nok litt kjøligere.

Også fredag ligger an til å bli en fin dag, med mulighet for litt skyer innimellom.

– I morgen kommer det nok til å bli bra vær. De gode temperaturene gjelder da også, men det kan bli litt vind som gjør at temperaturene ikke er like høye som helgen, sier meteorologen.

På spørsmål om høstværet er i anmarsj svarer han:

– Om vi er på høst eller sommer nå er en definisjonssak, men til å være i slutten av august må man si seg godt fornøyd med sånt vær.

– Blir en liten dupp midt i uka

Selv om det er vanskelig å se detaljene for været neste uke, ser det foreløpig lovende ut også der.

– Mandag ser mest sannsynlig fin ut, mens på tirsdag og onsdag er det mer utrygt for litt regn. Det ser også ut til at det da blir litt lavere temperaturer, men ikke veldig kaldt, forteller Thorset.

Høstværet vil ikke komme for fullt enda, og meteorologen tror det vil bli fint igjen etter onsdag.

– Det er litt vanskelig å se enda, men det kan bli fint inn mot neste helg igjen. Det er fortsatt forholdsvis mildt, men så blir det en liten dupp midt i uka med regn hvor det også blir litt kjøligere, sier han.