– Det ser ut som det skal holde seg tørt, fint og mildt fremover. Temperaturene kan gå ned til minusgrader på nattestid, men på dagtid vil det være plussgrader, sier vakthavende meteorolog Emili Carin Rønning.

De siste dagene har det vært mye sol og blå himmel i Vesterålen. Det ligger ikke an til å gi seg helt enda:

– Det er meldt ganske fint vær med gode perioder med sol de neste dagene, selv om det kan være delvis skyet, fortsetter hun.

– Har ute et gult farevarsel

Til tross for at det fortsatt kan være nattefrost, vil temperaturene være på plussiden sier meteorologen:

– Det ser ut som det kan snike seg opp mot ti grader. Om vi ser på 21-dagersvarselet ser det ut som vi er inne i varmere temperaturer, så det blir ganske deilig fremover, sier hun.

Med varmere temperaturer er det mye snø som har smeltet. Det gir større områder med bar bakke og død vegetasjon.

– Vi har ute et gult farevarsel på gress- og lyngbrann, så det er noe man må tenke på når man er ute i sola, sier Rønning.

– Jeg vil si at våren er kommet

Det blir heller ikke mye vind:

– Det er for det meste fralandsvind og østlig bris. På lørdag kan det gå opp mot frisk bris utpå kvelden, men det ser relativt rolig ut. Det er kun kortere perioder med frisk bris helt ytterst på kysten i vest.

– Tror du våren har kommet for fullt nå?

– Jeg vil jo si at våren har kommet fordi jeg vil ha vår, men man skal ikke se bort fra at det kan komme inn noe sludd og snøbyger om vinden snur, sier Rønning og ler.