Stålbrott/Sortland2 tapte 2-1 borte mot Medkila torsdag kveld. 4. divisjonslaget ledet 1-0 til pause etter mål fra Markus Eilertsen Burchardt, men måtte til slutt se seg slått med 2-1.

– Fokuset før kamp og i kamp var defensiv struktur. Det lyktes vi bra med i første omgang og slapp dem ikke til mange sjanser. Vi var alene med keeper et par ganger, men klarte ikke sette ballen i mål. Marcus (Eilertsen Burchardt red.anm) satte så inn frisparket og dermed ledet vi fortjent til pause, sier trener Bernt Ola Burchardt.

Presset på

Etter sidebytte var det et litt annet Medkilalag som kom utpå Medkilabanen. Anført av Osayd Türkman og Marcus Ursin Ingebrigtsen viste Medkila virkelig hvor skapet skal stå. Türkman skåret sitt første for året, mens Ursin Ingebrigtsen satte sesongens sjette skåring.

– Vi klarte ikke stå imot dem der i starten. Etter de går opp i 2-1 legger de seg mer bakpå og kontrer. Vi prøver å legge om og spille mer lange baller i motvinden for å prøve å ta nedfallsfruktene rundt spissen, men lykkes ikke med det, sier Burchardt til VOL.

Ampert

Andre omgang ble også amper. Burchardt sier han snakke med dommerne før kamp.

– Vi har fått mange skader på taklinger som har tatt mann. Jeg mener dommerne er for lite flinke i divisjonen til å slå ned på taklinger som både er i fare for å skade og skader spillere. Vi har mistet utrolig mange spillere med skade på grunn av stygge taklinger. Jeg håper dommerne kan bli flinkere å se det, men begynner å miste litt troa.

– Håper det snur

Stålbrott/Sortland2 ligger nå på nest sisteplass på tabellen. Burchardt håper og tror laget hans klarer å snu tabellsituasjonen.

– Vi begynner å få mer struktur på det defensive. Det er bra. For å snu sesongen nå må vi få tilbake spillere. Vi har utrolig mange spillere ute med skade om dagen. Får vi de tilbake, vil vi kunne snu dette.

Det skjedde i fjor. Da slet laget voldsomt i første halvdel av sesongen, men snudde det og klatret langt opp på tabellen til slutt.

– Jeg håper vi kan få til noe slikt i år også, sier Burchardt.