To av tre statlige virksomheter har flere ansatte i dag enn da den rødgrønne regjeringen tok makten for fire år siden. 140.000 nordmenn er i dag ansatt i staten.

Mens offentlige virksomheter som Forsvaret og Jernbaneverket har kuttet kraftig i antall ansatte, trekker statlige virksomheter som politi, statlige høyskoler, universiteter, Utlendingsdirektoratet, Nav, skatteetaten, Statens kartverk, Statens innkrevingssentral og departementene opp, skriver Aftenposten.

Fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys (SV) sier til avisen at veksten kommer på prioriterte områder, er helt i tråd med Soria Moria og dermed et bevis på at regjeringen holder det den har lovet.

Høyres tidligere finansminister Per-Kristian Foss advarer og sier at «gode tider er farlige når man bare øser ut penger».

Neste år blir det enda flere statlige ansatte, kan man lese ut av statsbudsjettet. Det bidrar til å bringe statens driftsutgifter neste år opp til 138 milliarder kroner, mot 89,5 milliarder kroner i 2005.