Even Hanssen arrangerte Vesterålens første motbakkeløpHallartinden Max tidlig på sommeren i fjor. Han og mange andre lot seg imponereav mer enn 150 deltakere på nyvinningen.

- Flere enn 200

Til sammen var det godt over 200 som tok turen til fjells ifjor, og målet er at det i år skal bli enda flere. - Det å bestige et fjell,enten som en tur med familien, eller for å være den som passerer mållinja allerførst, det er noe veldig mange liker. Jeg og de andre som arrangerer detteløpet har fått veldig mange positive tilbakemeldinger i etterkant av fjoråretsarrangement.

Aldri tvil

Derfor var det selvsagt aldri noen tvil om at vi måttegjenta, smiler Even Hanssen. - Vi har ingen ambisjoner om å gjøre ting veldigannerledes. Det fungerte fint i fjor, og dermed satser vi på å rendyrke stilen.Selvsagt hadde det vært artig dersom enda flere toppløpere finner veien tilfjellet. I fjor var det August Norden fra Alsvåg og Julie Karlsen som vantherre- og dameklassen. August løp på knallsterke 25.41, mens Julie kom i mål på29.00. Løypa er ikke lenger enn 3,4 kilometer, men stigningen er bratt fra nærmerehavnivå til 530 meter. På toppen venter imidlertid en utsikt som knapt blirbedre. Even ber både idretts- og turfolket merke av datoen i kalenderen:14.juni.