Andøyposten har vært i kontakt med styreleder Geir Olsen for å få en kommentar til hva styret planlegger å gjøre. I en sms opplyser han at han ikke vil intervjues før etter at han er ferdig med ferien sin i begynnelsen av august.

– Det får bli opp til stifterne

Styremedlem Yngve Larsen bekrefter at de er i dialog med stiftelsestilsynet om hvilke muligheter de har, og planlegger å kalle inn stifterne til et møte rett over sommeren.

– Så får det være opp til stifterne hva som skal skje med stiftelsen, sier han. Larsen bekrefter også at de flere ganger har innkalt stifterne til møter og årsmøter for å orientere om situasjonen i stiftelsen, men at ingen har møtt.

Eneste som møtte på årsmøte

– Da jeg ble valgt inn i styret, var jeg den eneste av de som hadde vært med og betalt inn stiftelseskapital som møtte, sier han, og legger til at allerede da var vesentlige vilkår for å få til en lønnsom drift borte.

– Daglig leder hadde sagt opp, og det var ikke økonomi til å ansette ny. Ser man på tallene, har stiftelsen aldri hatt noen positiv utvikling siden starten, sier han.

- Skaper ikke engasjement

Larsen sier at han rent subjektivt gjør seg tanker om en stiftelse er rett eieform for Kiilgården.

– Man får ikke noe eieforhold til huset, og stiftelseskapitalen er ren pengestøtte fra stifterne. Jeg ser også at en stiftelse har en utfordring i forhold til å skape engasjement rundt dugnader, sier han, og legger til at han personlig ikke ønsker at private skal overta huset.

– Nei, huset skal videreføres etter det formålet som står i vedtektene til stiftelsen, sier han.

Facebook-meninger

Larsen medgir at situasjonen stiftelsen er kommet i er veldig uheldig, men mener samtidig at det kanskje bunner i manglende interesse fra stifterne og befolkningen ellers.

– Jeg hører folk ha sterke meninger om Kiilgården både på Facebook og ute på bygda, men å gjøre noe har ikke folk vært så interessert i, annet enn å ansvarliggjøre noen, sier Larsen.