Bakgrunn: Får seks uker på å forlate

– Dette er en sak hvor det er helt åpenbart at tidligere eier har tilbakeholdt informasjon. I dette tilfellet har man en eierskifteforsikring inne i bildet og derfor er det da Protector vi forholder oss til. Prosessen med Protector har vært en selsom opplevelse. De har brukt særdeles lang tid på å besvare våre henvendelser og forespørsler.

Brox Pedersen reklamerte på siste feil på huset, nemlig at huset mangler en halv meter grunnmur, for et halvt år siden. Siden den gang har saksgangen vært bevisst fra Protector, mener Elvevoll.

– De har etter min mening bevisst unnlatt å besvare spørsmål underveis, blant annet det spørsmålet om hvordan en skal forholde seg til at boligen bare blir verre og verre etter hvert som tiden går. Dette oppfatter jeg som en bevisst strategi fra Protector. Der ser at det er en kjøper som befinner seg i en desperat situasjon. De satser på at de skal gi opp og si ja til et dårlig tilbud. Det er en utpsykingsstrategi jeg har lite sans for.

Husdrøm ble til mareritt for Morten, Andrea og Noah (2): – Mens huset faller ned rundt ørene på oss, trenerer forsikringsselskapet saken Forsikringsselskapet Protector vil kaste Morten Brox Pedersen, samboer Andrea Sørmo og to år gamle Noah på gata. Årsaken er en uenighet rundt eierskifteforsikring. Bakgrunnen er at huset hadde flere alvorlige mangler, deriblant en halvmeter grunnmur rundt hele huset. – Skammelig

Det at selskapet nå går til det skrittet og vil kaste familien på dør, reagerer også Elvevoll på.

– Vi er altså ikke enige om økonomisk oppgjør, men så går de likevel til det skrittet å true med utkastelse. Jeg mener nok en gang at dette er bevisst strategi. Dette kravet blir ikke akseptert fra vår side, men dette er nok et virkemiddel de bruker for å begrense sitt økonomiske tap, sier han og legger til.

– Dette er ei stor påkjenning for familien som bor i huset som allerede er oppe i en enormt vanskelig situasjon. De bor i et hus som faller ned rundt ørene på dem og så oppfører selskapet seg slik. Jeg synes det er skammelig.

Protectors advokat, Tommy Ravndal: – Vi har behandlet saken godt Protectors advokat, Tommy Ravndal, sier til VOL at de behandler saken så raskt de kan og mener behandlingen har vært god. Han tar imidlertid selvkritikk på at familien har fått beskjed om å flytte ut innen seks uker. Søksmål

Partene er enige om heving av kjøpet, men summen er man uenig i. Dette fører til at Brox Pedersen og Sørmo går til søksmål mot Protector.

– Det vil føre til at vi nok ikke ser et resultat før i 2018, men det er den eneste utveien på denne saken nå. Den må opp i rettssystemet for prøving. Søksmålet går da ut på det økonomiske oppgjøret for hevingen av kjøpet. Slik det står nå vil de komme dårligere ut på boligmarkedet enn da de kjøpte huset, og det kan vi ikke godta.

Ikke uvanlig

Elvevoll sier han har sett mange slike saker.

– Jeg jobber med denne typen saker hele tiden. Protector er ofte på motsatt side. Vi vet jo at dette ikke er et enestående tilfelle. Googler du selskapet finner du flere eksempler på lignende saker og denne type misnøye blant boligkjøpere, sier han før han legger til.

– Dette tilfellet med Morten og Andrea er imidlertid det mest graverende jeg har vært borti.

Hans oppgave er nå å føre saken best mulig og støtte familien i prosessen.

– Det er jo en utrolig vanskelig situasjon de er oppe i. Min jobb er nå å støtte dem og sørge for at vi tar de rette valgene i prosessen videre. Neste steg nå er en rettslig prøving. Det jeg kan ta selvkritikk på er at vi lot det gå så lang tid før vi gikk til dette skrittet. Når vi ser fasiten burde vi gått til søksmål tidligere.