Widerøe vant som kjent anbudet for alle flyrutene i Nord-Norge, inkludert rutene til og fra Andøya. Anbudsperioden starter 1. april neste år.

Etter det er at kommet fram at selskapet etablerer direkteruter mellom Helgeland, Lofoten og Oslo, samt et sommertilbud mellom Skagen og Oslo.

Nå letter selskapet litt på sløret om hvilket tilbud andværingene får fra 1. april neste år, og det er det godt nytt som kommer.

- Høyere priser ligger i bransjens natur Administrerende direktør Stein Nilsen i Widerøe forklarer om hvordan flyprisene på de kortere flyrutene i nord er høyere enn på lengre ruter mellom nord og sør. Han forklarer også hvordan selskapet forsøker å etablere direkteruter mellom nord og sør. Dagens tilbud

I dag flyr Widerøe fra Andenes til Bodø via Evenes 05.50 fra mandag til fredag. 07.50 tar det av fly fra Bodø via Skagen til Andenes og Tromsø. 12.40 går det igjen fly fra Bodø direkte til Andenes, et fly som returnerer 13.45. 15.00 er det ny avgang fra Bodø til Andenes, via Skagen. Dette flyet fortsetter til Tromsø.

17.10 er det avgang fra Tromsø til Andenes. Dette flyet går videre direkte til Bodø.

20.40 er siste avgang fra Bodø. Dette flyet går til Andenes, via Evenes.

I helgene er det andre rutetider.

Ny sommerrute fra Stokmarknes til Oslo – kan bli helårsrute Widerøe med ny sommerrute fra Stokmarknes til Oslo. – Kan bli helårsrute, sier kommunikasjonsdirektøren. Nytt

Brandvoll sier at detaljene for rutetilbudet til og fra Andenes ikke er helt klare, men hun lover en styrking av tilbudet.

– Vi styrker tilbudet mellom Andenes og Tromsø. Detaljene rundt avgangstider er ikke klare, men det blir nå mulighet å reise begge veier om morgenen, sier Brandvoll.

I dag kan du kun reise fra Tromsø til Andenes om ettermiddagen.

Svolvær

De nye avgangene mellom Andenes og Tromsø kobles sammen med forbindelse til Svolvær.

– De nye avgangene kommer fra Svolvær og går til Tromsø og går videre til Svolvær fra Andenes. Det gjør det mulig å reise direkte til Lofoten fra Andenes, sier Brandvoll.

– Vil dette korrespondere med direkteflyet til Oslo?

– De detaljene har jeg ikke. Dette vil legges ut for booking i løpet av et par uker, sier Brandvoll.

– Vi kommer til å styrke flyrutetilbudet til og fra Andøya fra 1. april neste år. Blant annet blir det mulig å reise begge veier mellom Andenes og Tromsø om morgenen og de blir mulig å fly direkte til Svolvær, sier Silje Brandvoll i Widerøe. Foto: Pressefoto