NM vinter for stående fuglehunder er nå i full gang i Andøy. Det er 32. gang mesterskapet arrangeres.

200 hunder og førere skal fram til søndag konkurrere om NM-tittelen.

Det er i tillegg med hunder (AK) som skal forsøke å kvalifisere seg til vinnerklassen (VK) og unghunder (UK). Totalt er det dermed flere hundre hunder som er med i mesterskapet.

– Prikkfritt arrangement

– Det er her fuglehund-Norge samles, og alle skryter av både naturen og terrenget her. Jeg vil også skryte av arrangøren. Det er prikkfritt arrangement år etter år, sier Antonsen.

Det er Harstad & Vesterålen fuglehundklubb som er vertskap for norgesmesterskapet.

– Stang inn og stang ut

– Akkurat nå har vi en tohundredels sjanse til å vinne, sier andværingen Arnfinn Abrahamsen, som er en av fire andværinger som er med i mesterskapet.

– Du skal ha en god hund og flaks, sier Asle Skavdal, som også er andværing.

– Det er stang inn og stang ut. Det er det handler om, sier veteranen Bjørn Watle like før han setter kursen ut i terrenget for å starte fredagens konkurranse.

Lag-NM

De seneste årene har det også vært arrangert lag-NM på Andøya. Det gikk av stabelen torsdag.

– Vi fikk godt med rype etter hvert og mange av hundene fikk prøvd seg, sa dommerne Rune Hoholm og Ronny Sagmo før de delte ut premiene.

Det ble sanket nok mange poeng i lagfinalen til at det ble delt ut både gull, sølv og bronse.

Engelsksetter-laget kom på tredjeplass, mens Pointer-laget tok sølvet. Pointeren Jimsrypa’s Kitty ble for øvrig beste hund i finalen med 22 poeng.

Vinterpokalen

Korthåret vorsthehund-laget tok gullet. Antonsens hund Rypesteggens Ravna ble beste hund på vinnerlaget og de to kunne dermed innkassere Vinterpokalen.

– Det er andre gangen jeg er med og tar gull i lagkonkurransen. Jeg har også sølv og bronse. Nå gleder vi oss til det individuelle mesterskapet. Etter laggullet, er resten av mesterskapet bonus, sier Antonsen.