I forbindelse med flyshowet på Andenes i sommer, skal Bevar Andøya flystasjon arrangere en forsvarsdebatt. Debatten skal ledes av tidligere NRK-journalist og Dagsrevy-anker Christian Borch.

Politikere

Det ble tidlig klart at Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum skal delta i debatten. Det samme skal Venstre-leder Trine Skei Grande. KrF stiller med tidligere nestleder Dagrunn Eriksen. SV stiller med Torgeir Knag Fylkesnes, som er stortingsrepresentant fra Troms.

Christian Borch leder forsvarsdebatt Den anerkjente journalisten Christian Borch leder den store forsvarsdebatten på Andenes i sommer. Venstre-leder Trine Skei Grande har også meldt sin ankomst. Høyre og Frp

De tre partiene som utgjorde flertallet for langtidsplanen for Forsvaret har imidlertid tatt seg god tid med å avklare sine deltakere i debatten.

Nå er det klart at Høyre stiller med Hårek Elvenes. Han er stortingsrepresentant fra Akershus. Fremskrittspartiet stiller med Kenneth Svendsen, stortingsrepresentant fra Nordland.

Slagsvold Vedum til forsvarsdebatt – Greit å planlegge i god tid – Det er greit å planlegge i god tid. Jeg tror de fleste partiene nå vet hva de skal gjøre i juni, sier Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum. Ap mangler

Det er fortsatt ett av de store partiene som ikke har avklart hvem som skal delta i debatten. Det er Arbeiderpartiet.

– Det er nesten et halvt år til arrangementet. Avklaring av deltakelse kommer vi tilbake til, svarte Eivind Vad Petterson da VOL ba om kommentar 18. januar i år.

Arrangerer forsvarsdebatt på Andenes Sliter med å få svar fra H, Frp og Ap Fredag 23. juni arrangerer Bevar Andøya flystasjon forsvarsdebatt på Andenes. – Vi sliter med å få svar om Høyre, Fremskrittspartiet og Arbeiderpartiet vil delta, sier Kristian Leerstang Sørensen. – Innspurt

Etter hvert har partiet avklart at det skal delta i debatten, men ikke med hvem.

– Det er vi i innspurten med å få endelig avklart, skriver Vad Petterson i en melding til VOL i dag.

MDG

MDG stiller med deres førstekandidat for Nordland, Toine Sannes fra Sortland.