Tidligere i år ble det oppdaget at meldinger sendt av politiet gjennom Altinn til barnevernet i kommuner landet over har blitt liggende ulest.

Nå har politiet kommet med et foreløpig resultat av sine undersøkelser om hvor mange meldinger dette gjelder i Nordland politidistrikt.

– Resultatet av undersøkelsen som gjelder for perioden fra 2018 fram til og med juli i år, viser at Nordland politidistrikt har oversendt 31 bekymringsmeldinger i Altinn til barnevernet som ikke er blitt åpnet, skriver politidistriktet i en pressemelding.

De opplyser videre at politiet i 28 av tilfellene har vært i kontakt med kommunen også på annet vis og at det altså er tre saker hvor det bare er sendt melding i Altinn.

– Gjennomgangen viser at selv om den aktuelle meldingen ikke var åpnet så gjaldt meldingene barn som barnevernet allerede var kjent med at det forelå bekymring rundt.

Politimester Heidi Kløkstad forteller i pressemeldingen at det heldigvis er tett samarbeid mellom politiet og barnevernet i kommunene i Nordland, og at selv om det finnes formelle kanaler for å formidle bekymringsmeldinger så er politiet alltid i muntlig kontakt med barnevernet i de alvorlige sakene.

- Dette nære samarbeidet og den manuelle gjennomgangen av sakene gir politiet grunn til mene at ingen barn har lidd overlast som følge av systemsvikten, sier hun.

Nordland politidistrikt opplyser at resultatet av gjennomgangen er basert på foreløpige undersøkelser i Nordland, og at kvalitetssikring av tallene fremdeles pågår.

– Det kan være disse vil endre seg etter hvert som vi får mer kunnskap om hva som ligger i de ulike meldingene. Det kan også være at noen meldinger har gått til flere distrikt, og at det derfor vil være noen justeringer som må gjøres i forhold til dette.