Robertsen vant også prisen for beste enkeltstående prosederer, både i semifinalen og selve finalen.

– Det er veldig stas å vinne. Det har vært verdt all jobben vi har lagt ned, sier Robertsen.

I år deltok hun og samarbeidspartneren Jorich Soini i ELSA Tromsøs regionale prosedyrekonkurranse. Her får de prøve seg som prosedyreadvokater, noe som er en stor begivenhet på studiet.

Konkurransen gjennomføres parallelt med studiet. Robertsen forteller at det har vært noen hektiske uker.

– Vi har jobbet fra morgen til kveld hele uken. Vi er jo fulltidsstudenter, så vi har måttet ta igjen arbeidet vi har gått glipp av på studiet. I tillegg til at vi har gjort arbeid for den kommende uken som vi har mistet, sier hun.

Utfyller hverandre

Robertsen og Soini pleier å jobbe sammen i studiehverdagen, og kjenner hverandre ganske godt. Dette tror Robertsen selv var en av faktorene som gjorde at de vant.

– Vi er ganske like og tenker også veldig likt. Samtidig som vi utfyller hverandre og er flinke til å diskutere ting for å finne den beste løsningen, sier hun.

Sakene de fikk prøve seg på var: Erstatning med brudd på menneskerettighetene, retten til å plukke moltebær i Nordland og arverett og avtalerett.

– Det er ikke alle de rettsområdene vi har lært om på studiet, så vi har måttet sette oss inn i mye nytt underveis også.

Lise Robertsen med samarbeidspartner Jorich Soini. Foto: Pernille Thrana

Imponerte dommeren

– Han ene dommeren som jobber som advokat til vanlig, sa at han gruet seg til vi var ferdig på studiet og skulle ut i retten. Det er jo det beste komplimentet man kan få, sier Robertsen.

Hun synes dette er en fin erfaring å ha med seg videre, og forteller at veilederen deres Marianne Nilsen fra Advokatfirmaet Elden har gitt de mange gode innspill underveis.

– Det er verdifull kunnskap å ta med seg, og hun har gitt oss mange gode tips som vi kommer til å ta med oss videre.

Videre til nasjonal prosedyrekonkurranse

Det blir lite hvile for de to jusstudentene. Nå skal de forberede seg til den nasjonale prosedyrekonkurransen som arrangeres i løpet av november i Tromsø.

Her møtes vinnerne fra de tre fakultetene: Oslo, Bergen og Tromsø.

Vi ønsker dem lykke til!