Prisen ble overrekt under fredagens Rock Mot Rus-arrangement. Kirkevaag komer fra Nord-Odal i Telemark og er blant annet vokalist og låtskriver i det internasjonalt kjente bandet «Madder Mortem».

I nominasjonen til prisen, som VOL skrev om for et par uker siden, sto det blant annet å lese Kirkevaag har sett behovet barn og unge har til å kunne møte likesinnede, ha et sted hvor de kan være seg selv, og hvor de kan høre på og spille musikk.

«URO - ungdommens rockeklubb Odal er et lavterskeltilbud som er helt gratis og basert kun på frivillighet. Agnete er helt enestående i rollen som instruktør, ikke bare er hun selv en dyktig musiker og sanger, men hun har en særegen evne til å virkelig se de unge. De føler seg sett og hørt, de er trygge og tør å utfordre seg selv, og det skapes mestringsfølelse og samhold», het det blant annet i nominasjonen.

Føles godt

Da VOL snakket med prisvinneren etter overrekkelsen, sa hun følgende:

– Dette var veldig uventet, men det føles godt. Jeg brenner for å gi ungdom en plass hvor de kan være seg selv. Jeg er veldig takknemlig for prisen.

Velfortjent honnør

De to andre nominerte til årets utgave av Willy Oftedals Ærespris, var Tommy Vandalsvik (Harstad) og Ivan Andreassen (Bø).

Prisen, som ble delt ut første gang i 2011, ble opprettet for å hedre Willy Oftedals minne. Han var festivalsjef for Rock Mot Rus i 29 år, før han tapte kampen mot kreften i 2010. Prisen har også en annen funksjon, nemlig å gi velfortjent honnør til andre som utgjør en forskjell for ungdom, slik Oftedal gjorde.

Prisvinner Agnete Kirkevaag og festivalsjef for Rock Mot Rus, Kristin Krey.