Feil i tidligere versjon: VOL skrev først at flyet hadde lettet fra Stokmarknes lufthavn. Dette stemte ikke. Flyet kom seg aldri opp i lufta.

Elisabeth Bergquist fra vår samarbeidsavis Vesteraalens Avis satt på flyet som egentlig hadde avgang fra Stokmarknes lufthavn, Skagen klokka 15.50.

Flyet var på tur å lette rundt klokka halv fem etter å ha vært forsinket fra Bodø. Etter å ha taxet ut på rullebanen, fikk piloten indikasjon på teknisk feil og returnerte til gate.

Ifølge vår reporter ga piloten beskjed om at det var ei varsellampe som hadde begynt å lyse, uten at personellet i cockpiten klarte å finne ut hva som årsaken. Piloten omtalte feilen som «uvanlig».

Har jobbet på spreng

Pressekontakt Lina Lindegaard Karlsen i Widerøe kan klokka kvart over seks fortelle at flyet er blitt kansellert.

– Det er selvfølgelig kjempekjedelig for de berørte passasjerene. Vi har jobbet på spreng for å få til ei løsning, men det gikk ikke denne gangen. Siden vi ikke har teknikerbase på Stokmarknes og må fly inn teknikere rekker vi ikke å få flyet klart til ny avgang i dag, sier hun til VOL.

– Nå jobber vi for å få booket om passasjerene til andre flyvninger. Vi beklager konsekvensene dette får for våre passasjerer, sier Lindegaard Karlsen.