Det er tiden hvor kommunene tilbyr influensavaksine til sine innbyggere. I tillegg tilbys det oppfriskningsdose av korona til personer i risikogrupper, det vil si de over 65 år og har underliggende sykdommer.

Hadsel kommune

Beboere i omsorgsboliger og på sykehjem anbefales å ta influensavaksine skriver kommunen.

I Hadsel kan du ta den i forbindelse med en legetime, eller som drop-in på laboratoriet på Melbu eller Stokmarknes alle dager mellom 09.00–15.00.

– På høsten er det viktig med influensavaksine fordi det kommer en bølge med influensa hvert år. Så da kommer det nye virus, sier smittevernoverlege i Hadsel kommune Martin Larsen Dragset.

Dragset forteller at korona muterer og endrer seg hele tiden, og at en ny koronavaksine også er tilgjengelig.

– Det har ganske nylig kommet en ny covid-vaksine, og det er den vi har fått inn og setter nå, opplyser han.

Sortland kommune

Årets influensavaksinering for personer i risikogrupper vil skje i Samfunnssalen, Rådhus II, 19. og 31. oktober. Det skriver Sortland kommune på sin hjemmeside.

Det vil være kun drop-in vaksinering fra klokken 14.00 til 17.00.

Bø kommune

– Vi anbefaler personer med høy risiko for å få alvorlig sykdom om å ta vaksine for både influensa og korona, det skrive Bø kommune på sin hjemmeside.

Vaksineringen i Bø startet opp 16. oktober. Dersom du ønsker å ta vaksinen kan du enten melde deg sende en sms, kontakte legekontoret på telefon 76 11 42 00 eller melde deg via Bø Legekontor sin nettside ved å skrive influensa i kommentarfeltet.

Øksnes kommune

I Øksnes er det også drop-in for personer i risikopruppene.

På Helsesenteret kan du ta vaksine onsdag og torsdag denne uken mellom klokken 16.00–19.00, og onsdag 25. oktober til samme tidspunkt.

Andøy kommune

I Andøy kan du ta vaksine for ved Andenes legekontor og Risøyhamn legekontor.

Andenes legekontor har åpent etter arbeidstid tirsdag 17. oktober for vaksinering. Ring legekontoret på 76 11 51 30 for å avtale tid.

Risøyhamn legekontor setter vaksiner fra neste uke. Det er ikke nødvendig å bestille time på forhånd.