Selv om det er søndag formiddag er det full aktivitet på kaia på JM Nilsen Fisk på Nordmela som kjører døgnåpent, slik at fiskerne får levere akkurat når det passer dem.

Les også: Serverer middag til fiskerne

– Stortrives på Nordmela

Fisker Remi Andersen på sjarken «Tøtta» fra Stamsund er blant fremmedflåten som stortrives på Nordmela.

– Her er det kort vei til fiskefeltene, og torsken kommer tidlig på året. Samtidig er det «gjeve» folk som lar oss levere uansett. Andre steder har vi opplevd det som et problem når vi kommer for å levere fisk, men slik er det ikke her. Her får vi levere akkurat når det passer oss, og ikke er det noe særlig kø heller, skryter Andersen.

Les også: Solid overskudd for J. M. Nilsen Fisk

Mest torsk

Han har mest torsk i garnene denne søndagen, og merker et større og større tilsig daglig.

– JM Nilsen Fisk er også veldig serviceinnstilt og hjelpsomme. Dersom vi trenger å låne en bil, lar de oss gladelig få tilgang på det, sier han.

Han viser til at det også er forholdsvis kort vei hjem til Stamsund, slik at det går an å kjøre hjem på tre og en halv time, dersom det skulle være behov for det.

– I fjor la vi båten til kai, og kjørte hjem i forbindelse med uværet. Vi fikk daglige oppdateringer på hvordan det gikk med bruket, sier han.

Les også: Blåser liv i butikken på Nordmela

Første gang

Ved siden av står fisker Alexander Olsen på sjarken «Alexandra» fra Leknes og nikker samtykkende til de rosene ordene til Andersen.

– Det er første gang jeg er her på Nordmela, men jeg dro hit fordi jeg hørte at de var så «gjeve» og hjelpsomme, sier han, som merker seg at det blir mer og mer torsk i garnene.

– Men foreløpig er det nok ikke skrei. Det er nok stor kysttorsk som går etter silda, sier Andersen.

– Tar imot alt

På kaia står kaiformann Remi Pettersen og heiser i land kar etter kar med torsk.

– Jeg teller ikke antall fremmedbåter. Vi tar imot alt, og heiser fisken på land til alle har levert. Det er flinke folk som kommer til oss, og legg merke til de rene og fine båtene, sier Pettersen, som liker å skryte litt tilbake til fiskerne som har sagt så mange lovord om bruket.

Les også: – Gratulerer, Nordmela!

Fra Trøndelag

Lenger nede ligger Viknabåten «Havblomst» fra Nord-Trøndelag.

Skipper Odd Kristian Myhre, sammen med broren Bjørn Olav Myhre og sønnen Olav Myhre har akkurat levert 2.5 tonn torsk og 100 kilo hyse fra garnene.

– Vi har fisket i området siden 1996, og i år kom vi hit til Nordmela for å fiske torsk for første gang. Her er kort vei til feltet, og raskt å levere ved kaia. Vi trives godt her, og det er trivelige folk å ha med å gjøre, sier Myhre.