I fjor deltok 200 aktører og 1000 besøkende på  historiens andre «Elvelangs og bekk-i-mellom» på Melbu.

Nå er arbeidsgruppa godt i gang med å planlegge det tredje arrangementet.

– Men det er ikke samme arrangementet folk kommer til. Vi er opptatt av å fornye oss, sier Vibeke Suhr.

Flere barn og unge

Mange av aktørene som har vært tidligere vil være på plass i løypa også i år, men da kanskje på en ny plass med et annet opplegg enn sist.

– I fjor la vi på en ekstra sløyfe, men det var ikke alle som fikk det med seg. Løypa kan også forandre seg i år, vi kan jo ikke alltid gå i samme spor.

Arrangementet er en del av kultur og naturuka i Vesterålen, noe som ble arrangert som del av Friluftslivets år i 2015. Elvelangs er det største arrangementet av flere som vil bli avholdt 13-17. september.

Første gang Elvelangs ble arrangert, brukte de ledeordene: sansing, stillhet og stemning. Andre året la de på ordet «bevegelse». I år beholder de fire ordene uten å legge på enda et.

–Men vi vil fri til nye samarbeidspartnere. Vi har hatt mange frivillige lag og foreninger, barnehager og SFO. I år vil vi prøve å ha mer fokus på barn og unge, og involvere dem med i produksjon og i løypa. Vi er stolt over den bredden vi har.

Profesjonelle og amatører

Prosjektgruppa ønsker en miks av amatører og profesjonelle. I fjor inviterte de teaterselskapet LUKS som laget en installasjon som vekket stor interesse i løypa.

Elvelangs ønsker å også få dem med i år. De har søkt midler for å leie dem inn, og har 65 prosent av finansieringen på plass.

– Det er ikke hundre prosent sikkert at vi får dem med, men vi håper det.

Prosjektgruppa har fått to nye medlemmer av året, Mostafa Asjib og Emilie Gratland. Dermed er de sikret nye tanker og impulser.

Fredag 15. september braker det løs, og gruppa gleder seg til tiden fremover.