Gjennom hele natt til lørdag rocket amatørbandene seg i konkurranse om både penger, heder, ære og ikke minst spillejobber i sommer på Aronnesrocken og Buktafestivalen. Spenningen var derfor stor blant musikerne da juryen entret scenen like før midnatt lørdag kveld.

– Årets vinner tok oss med på en «sommerlig» musikalsk reise. Svært dynamisk, med bruk av pedaler, teknikk og instrumenter som gav en veldig sofistikert vibe.Det var lett å se for seg dette bandet på festival-scenene i Norge. I første omgang på Aronnesrocken og Bukta-festivalen. Lekent og deilig som Euroboys, intrikat som Sondre Lerche og majestetisk som Mogwai, sa juryen om hvorfor det var Tromsø-bandet 10th. Harmonic som tronet øverst da vinnerne skulle kåres.

Tradisjonen tro ble seieren feiret med alkoholfri champagne, som ble sprutet over både bandkolleger og publikum.

Plassene 2 - 5

– Husk det er ikke noe dårlig å komme på en tredje- eller fjerdeplass. Siver Høyem vant heller aldri rockemønstringen med sine band, "trøstet", Svein Spjelkavik på scenen.

Her er juryens begrunnelse for plasseringene til de bandene som ikke nådde helt opp i konkurransen:

5. Vind;

Et sinnsykt bra band, som hadde en fantastisk musikalsk kjemi på scena. Med en cocktail av jazz, indie og alt annet som er godt i verden; fikk Vind både juryen og publikum til å bli helt forelsket.

4. Kryp;

«Gi faen»-holdning, tekster i Brutal Kuk stil. Årets korteste låter, uformelt og støyete

3. Hjerteinfarkt;

Med rosa pique-skjorter og seig lyd, slo Hjertefarkt godt an hos juryen. Stoner/doom av det seigeste slag

2. Shady Oaks;

Flink og dedikert musiker med en 200 år sjel og bourbon stemme som tar deg på en plass med mye sol, hvor du sitter på en vindskeiv veranda, røyke pipe og prater med den eneste vennen din som er en shabby blind hund. Tromsø's svar på Daniel Norgren.