Det var hundrevis av venner og bekjente tilstede på Hurtigrutens Hus på Stokmarknes torsdag formiddag for å bivåne filmen, og for å få et lite glimt av hvordan det kan være på en stor premiere.

«Oskars Amerika» er, som de fleste vesterålinger vet, en barnefilm spilt inn på Andøya og i Målselv. Filmen hadde verdenspremiere under den internasjonale filmfestivalen Berlinale for en måneds tid siden. Selv om premieren var tidlig på dagen, var det over 700 filminteresserte i kinosalen i Zoo Palast for å feire den norsk-svenske produksjonen. Det var et stort øyeblikk for den norske filmgjengen, som blant annet består av hovedrolleinnhaver Odin Eikre fra Stokmarknes. Med seg på premieren hadde han også skuespillervennene Bethlem M. Patrick og Mats Odin Pedersen, også de to fra Stokmarknes.

– Torfinn har gjort noe av det fineste jeg har sett på lenge innenfor norsk film, sier Langhelle, som var på premieren på Andenes torsdag.

På Hurtigrutens Hus på Stokmarknes var det mange hundre barn og voksne, det var rød løper og høytidelig stemning, som du kan se av filmklippene våre.