Marten Bril er viden kjent som naturfotograf, og nå vil han åpne døra til noe nytt for undervannsfotografer, fastboende og turister som ønsker en opplevelse av de helt store.

– Det å se lundefuglene dykke etter fisk, er virkelig spektakulært. Internasjonale undervannsfotografer vil hit for å fotografere disse vakre fuglene under vann, og nå er vi klare. Dette er unikt, og vi håper det slår an. Vi er en av de første aktørene i verden som tilbyr dette, sier Bril.

Allerede solgt turer

– Vi har allerede solgt inn de første turene. En gruppe fotografer fra Belgia kommer om noen uker, og vi er klare til å kjøre testrunder i god tid før det, sier Marten.

– Vi tilbyr som kjent snorkling med spekkhuggere, men ønsker å utvide vårt spekter av opplevelser, og siden vi allerede har det nødvendige utstyret, krever dette ikke nyinvesteringer. Men vi har brukt tid på å lage et godt opplegg, blant annet for å bli kjent med lundefuglenes atferd.

Snorklingen skal foregå i de perioder av døgnet hvor fuglene er på vannet for å finne mat.

– Som alltid har vi fokus på sikkerhet, naturopplevelser og kvalitet. Det gjelder også det nye tilbudet, selvsagt, og vi har fått inn en guide med alle sertifikater. Vi er også bevisst på dyrevelferd og miljøaspektet. Disse aktivitetene blir ikke kjørt helt i starten av lundefugl-sesongen, men etter at fuglene er blitt vant til båtene og folk kan komme nært, sier han.

– Spektakulært

Passasjeren vil få spesifikke instrukser om hvilken atferd som er påkrevd for en god opplevelse. Her gjelder det å ikke forstyrre fuglene.

– Det vil bli spektakulært. Snorklingen skal foregå i grunne områder utenfor Bleiksøya, der det er 3-4 meters vann. Slik får passasjerene også nyte det rike fargespillet på havbunnen og de beste lysforholdene i vannet. Målet er å gi deltakerne orkesterplass til synet av vakre lundefugler som jakter på fisk. De er typiske sjøfugl, gode flyvere, men kanskje enda bedre svømmere. Og veldig elegante. Derfor byr møtene med disse små fuglene på naturopplevelser av de store, sier Bril entusiastisk.