Dokumentaren viser hverdagen i ulike politidistrikt i Norge og den norske politikontingenten i Kabul i Afghanistan.

Gjennom tolv episoder skal publikum få se hvilke utfordringer politiet i Norge står ovenfor og hvordan de løser den store mengden varierte oppgaver. Det er Telemark, Hordaland, Sør-Trøndelag, Søndre Buskerud og Østfinnmark politidistrikt samt kontingenten i Kabul som blir vist i serien.

I tråd med politietProduksjonen har kommet i stand som et resultat av godt samarbeid mellom produksjonsselskapet Limelight Film og TV, Politidirektoratet og politidistrikta som er med.

- Serien viser sider ved politiarbeidet som kanskje ikke er så godt kjent for publikum, men som er en viktig del av politiet sine oppgaver. Folk får se et åpent, helhetlig bilde av politiet sine aktiviteter. Økt kunnskap vil gi økt tillit, sier kommunikasjonsdirektør i Politidirektoratet, Svein Holtan til politiets egen nettportal.

Det samme produksjonsselskapet skapte i 2004 serien ”Politiet” i sammarbeid med Asker og Bærum politidistrikt. Serien hadde i snitt 250.000 seere og ble nominert til beste dokumentarserie i Gullruten 2005.

Politiet var også den gangen godt fornøyd med både prosessen og resultatet.

- Vi mener den nye serien vil gi publikum enda bedre forståelse for politiet sin rolle, oppgavene vi løser og politiet sin arbeidssituasjon. Ikke minst får vi vist fram mange av de dyktige medarbeiderne våre, seier Holtan.

Viser breiddeDistriktene som er med i serien er valgt ut for å vise et bredt spekter av politiet sitt virke. Politioppgaver i byer og landlige område er med, og også det internasjonale perspektivet har fått plass. Serien blir sendt tirsdager klokka 20.30 på TVNorge.