Picidae - Foto av Svein Spjelkavik

Denne helgen braker det løs på Sentralen i Oslo når artister fra nesten hele landet entrer scenen for å feire at plateselskapet NORCD fyller 25 år. Publikum vil i hovedsak få oppleve et sterkt konsertprogram, de fleste i en akustisk og intim setting uten bruk av lydanlegg. I tillegg byr NORCD-jubileumet på bred underholdning med alt fra barne- og familiekonsert, utstilling til poesi-opplesing og filmvisning, heter det i ei pressemelding fra NORCD.

Aktuelle Picidae

Bandet Picidae hadde for et par uker siden releasekonsert i Kulturfabrikken på Sortland. De deltar med en konsert under dagene i Oslo. Dette blir en unik mulighet for dem å vise frem sin musikk for et nasjonalt publikum.

Picidae består av Sigrun Tara Øverland på vokal, lyre, autoharpe og gitarer, og Eirik Dørsdal på trompet, elektronikk, kalimba og vokal.

Førstnevnte er i tillegg til å være musiker, produsent på Kulturfabrikken og har bodd i Øksnes de siste tre årene.

Sigrun Tara og Eirik har spilt sammen i 10 år, siden de studerte musikk i Kristiansand.

Gir ut sitt første album med Picidae Sigrun Tara Øverland jobber fulltid som produsent på Kulturfabrikken, men hun får også tid til å være utøvende musiker. Til høsten gir hun ut sitt første album, «It’s Another Wor d», med duoen Picidae. Gleder seg

NORCD har over 180 utgivelser på samvittigheten, og denne helgen får publikum en unik mulighet til å få et innblikk i NORCD sitt musikalske univers og hva plateselskapet har bidratt med til musikk-Norge over så mange år. - Endelig er det tid for vår storslåtte jubileumsfeiring. Dette har vi gledet oss til og jobbet med lenge! Publikum vil få høre helt nytt materiale fra flere av våre artister og vi kan by på noen fantastiske konsertopplevelser fra noen av landets fremste musikere, sier mannen bak NORCD, Karl Seglem.