Siste helga før påske avsluttet 650 langrennsløpere fra Sverige, Finland og Norge sesongen på «Kirunaspelen» i Sverige.

Skiklubbene på Stokmarknes, Melbu, Sortland og Stålbrått stilte med løpere. Rennet, som gikk over tre dager, resulterte i flere sterke resultater for vesterålsløperne. Sortland og omegn skiklubb gikk blant annet helt til topps i sprint for herrer i klassen 17-18 år med Hans H. Lange ett sekund foran klubbkamerat Jørgen Henriksen. Det ble også stafettgull til Sortland i klasse junior herre 17-20 år, med Mikkel Arntsen, Hans H. Lange og Jørgen Henriksen på laget.

Også Melbo-løperne markerte seg. Julie Karlsen vant sprintkonkurransen i klassen dame 16, og tok en andreplass i fem kilometer fristil. Marthe Karlsen tok andreplass i sprintkonkurransen i klassen over.

Amputert sesong

- Med dette arrangementet er det satt strek for årets langrennssesong. En sesong som har vært svært amputert på grunn av minimale snømengder, med mange avlyste lokale renn. Treningsmessig har man heldigvis hatt en trasé i lysløypa på Sortland, som har vært benyttet i nesten hele vinter, oppsummerer Steinar Henriksen i Sortland og Omegn skiklubb.

Kklubben har rundt 30 aktive løpere som deltar i konkurranser, og halvparten av disse er løpere fra 13 år og eldre. Disse løperne reiser mye rundt på regionale og nasjonale renn, så for denne gruppen har stort sett alle de planlagte arrangement blitt gjennomført. For de yngste, som hovedsakelig deltar på lokale renn, har det vært en svært amputert langrennsvinter.

- Kun to lokale renn har blitt arrangert her i distriktet, og det sier deg selv at slike vintre fort kan skape utfordringer med hensyn til videre rekruttering til sporten, sier Henriksen.

Team Nord-Norge

Sortland-klubben har for tiden ingen aktive løpere som hevder seg helt i norgestoppen, men flere har hatt stor fremgang i løpet av sesongen mener Henriksen. Juniorløperne Mikkel Arntsen, Marcus Johnsen, August Nordeng har denne sesongen gått på skigymnas i Nordreisa. Klubbens eneste seniorløper, Markus Norum Nilsen, holder til daglig til i Tromsø, og er en del av «Team Nord-Norge» som er et regionsatsningslag under Norges skiforbund.

- Juniorløpere har nå treningsfri til 1.mai, da starter oppkjøringen for fullt til neste sesong med barmarkstrening, styrke og rulleski. For de eldste løperne er neste års ambisjoner ytterligere forbedring i treningsarbeid, og klatring på resultatlistene. For de yngste håper vi på en vinter med mye mer snø og mange skirenn, sier Henriksen i Sortland og Omegn skiklubb.