Etableringa er en gladnyhet for de mange dyrevennene som bor i Andøy – som har manglet et slik spesialforretning.

Etableres i Howlidgården

I tillegg til de to dyrebutikkene Johansens Zoo Stokmarknes og Johansens Zoo Sortland, driver paret også Sortland Hunde- og Kattepensjonat.

Nå starter de dyrebutikk på Andenes. Facebooksida til Andenes Zoo er allerede på plass – og de første varene er begynt å ankomme. Finn Helgesen fortelle at butikken skal holde til midt i Andenes sentrum.

– Ja, vi har fått gode og romslige lokaler i Howlidgården. Jeg vil anslå at butikken får et areal på 150–180 kvadratmeter. Her legger vi opp til en fullsortiments dyrebutikk.

Lang erfaring i bransjen

– Vi har lang erfaring i denne bransjen.

Den første butikken vår startet vi på Stokmarknes for 11 år siden. Deretter kom butikken på Sortland, og etableringa på Andenes ble et naturlig steg videre.

– Vi driver også hunde- og kattepensjonatet vårt i Vidbukta, som ligger cirka åtte mil fra Andenes, og har mange kunder fra Andøy.

– For andværingene er det ikke noen rask svipptur å måtte dra til Sortland for å kjøpe utstyr eller fôr til sine kjæledyr, så vi håper og tror det er behov for en slik butikk.

Åpner i mars

– Her blir det gnagere, fugler, fisk og annet å få kjøpt, i tillegg til utstyr og for hele spekteret – blant annet til katt, hund, fugl og gnagere, sier Helgesen.

– Vi satser på å åpne dørene i løpet av mars måned. Jeg tør ikke tippe noen eksakt dato her og nå. Det skal gjøres forberedelser og tilpasninger i lokalene før vi kan ta dem i bruk, og i tillegg venter vi på varene som er bestilt, opplyser han til Andøyposten.