I midten av august ble det uttalt at restauranten ved Petroleum Bar skulle åpne 1. september, men åpningen blir nå nesten to uker forsinket.

– Vi har satt neste tirsdag som åpningsdato for restauranten, bekrefter restaurantsjef Tore Willasen fra Grillo Catering til VOL tirsdag.

Lunsjkonsept

Sist måned sa Willasen at de ville vente med å ta imot matgjester til alt er klart. Nå er altså 12. september satt som åpningsdato.

– Det har tatt litt ekstra tid. Vi har valgt å vente til vi er helt klare og skikkelig ferdig før vi åpner. Det blir et lunsjkonsept i først omgang, før lokalet går over til å få et loungekonsept på kveldstid.

Vil være helt klare

Konseptet er sushi og sjømat, og restauranten har hentet inn to sushikokker fra en Michelin-restaurant.

– Vi er utrolig stolte at de faktisk nå bor her begge to. Jeg har selv god erfaring fra å spise sushi, og kjøkkensjef Dawid er en mann som virkelig tar stolthet i det han gjør. Mannen er ufattelig dyktig. Hvis ikke folk er villig til å spise den nye tacoen på Sortland blir jeg forbauset, sier styreleder Jørgen Sollie.

Petroleums barkonsept har allerede åpnet. Snart skal dette lokalet også bli lunsjrestaurant. Foto: Petroleum Bar

Skulle egentlig åpne til påske

Petroleum Bar skulle opprinnelig åpne til påske, men ombyggingen ble større og mer omfattende enn eierne først hadde planlagt.

For å få alt klart, spesielt det bygningstekniske, ble den offisielle åpningen av bardelen utsatt til fredag under Fæsterålen-helga.

Skal være en «kulturspot»

Styreleder Sollie har tidligere uttalt at han ønsker utestedet skal være en «kulturspot» på Sortland. De har vært i dialog med jazzklubben og vil etter hvert strekke ut en hånd til andre kulturaktører, som Kulturfabrikken.

Planen er ellers å ha stand up-show, konserter i ukedagene og andre arrangementer.

– Jeg er ganske sikker på at dette kan skape en synergieffekt for de andre utestedene, sa Sollie tidligere i år.