Han rakk ikke helt til topps i finalen, som ble arrangert i Monaco. Flere kjent norske bedriftsledere har gjort det skarpt i konkurransen. Bjørn Kjos (Norwegian), Petter Stordalen (Choice) og Odd Reitan (Rema) har alle deltatt i konkurransen, som ledes av konsulentselskapet EY.

– Basert på det jeg har sett så langt, er det er mange bra selskaper, så jeg er ganske ydmyk når det gjelder min egen vinnersjanse. For min del er det en stor seier bare å få være med, sa Mellerud til Finansavisen lørdag.

I den norske finalen av «Entrepreneur Of The Year» la juryen vekt på Melleruds personlig engasjement og strategiske beslutninger ved å etablere et innovativt konsern med bred internasjonal tilstedeværelse.

Mellerud startet opp Zalaris i 2000 etter at han hadde vært leder for forretningsutvikling av Andersen Consultings (nå Accenture) outsourcing-virksomhet.

– På den tiden var det ingen selskaper som kunne levere lønn- eller HR-løsninger på tvers av landegrenser. Da vi jobbet med et stort prosjekt for et oljeselskap som hadde avdelinger i flere nordiske land og vi ikke klarte å finne en løsning som passet, så jeg at det var en forretningsmulighet, sa Mellerud til Finansavisen lørdag.

Selskapet omsetter nå for rundt 800 millioner kroner på årsbasis, har 830 ansatte og er på plass i 13 land. På Oslo Børs er selskapet priset til 890 millioner kroner, skriver Finansavisen.

Lødingen

Zalaris HR Services Norway i Lødingen er et datterselskap av Zalaris ASA. Lødingenbedriften har 54 ansatte, og betaler ut lønn til 75.000 norske lønnsmottakere hver måned (208.000 globalt, via kontorer i flere land). I fjor ble 40 milliarder kroner i lønn kjørt ut fra kontoret i Lødingen og de andre, mindre norske kontorene, blant annet et på Notodden. De andre norske kontorene er knyttet til spesifikke bedrifter.

– Vi har gjort det slik at når vi får nye bedrifter som kunder, prøver vi å ta med oss de HR- og økonomiansatte som et Zalariskontor, sier han.

Alt i alt er bedriften i Lødingen i dag en høyteknologisk, toppmoderne arbeidsplass. Alt gjøres elektronisk, arbeidstakere i bedriftene Zalaris kjører lønn for, legger selv inn for eksempel overtid, ferie og lignende i systemet. Det hele kan gjøres via en «app» på telefonen.

Zalaris-gründer Hans Petter Mellerud har kun godord å si om sin nordlige avdeling.

– Lødingen er hjørnesteinen i Zalaris i Norge og har en fantastisk gjeng med medarbeidere som alltid gjør det som er nødvendig for at ting blir bra, sa han til VOLs Gullmagasin i mai.