I snart fire tiår har musikkskolelærer Trond Lind Hansen gitt et friskt pust av rock i skolehverdagen til mang en skoletrett elev på Andenes. Det er ikke få artister som stammer fra «Stall Trond Lind Hansen».

Natt til søndag som aller siste program på RMR-festivalen, ble den beskjedne musikklæreren sin fantatiske livsgjerning, virkelig trukket fram i lyset ved å tildele ham «Willy Oftedals ærespris».

Det var musiker Finn Fodstad fra Stave som nå bor i Tromsø, og som spilte i bandet Vederkast lørdag, som overrakte prisen. Han sa dette om sin tidligere lærer:

– Jeg husker mandagene med Trond sin musikkundervisning. Han lærte meg nok det meste, og var utrolig dyktig til å se hva man egentlig tenkte med musikken. Jeg er så sykt takknemlig for hva jeg fikk lære, sa Fodstad.

Fodstad var ikke den eneste av rockestjernene i «Stall Lind Hansen» som ga musikklæreren sin all ære.

Selv sier Lind Hansen at han er utrolig takknemlig for alt sammen, både for prisutdelingen og for alle de unge han har hatt med å gjøre.

Prisen ble i år gitt ut for femte gang etter festivalsjef-legenden Willy Oftedal som døde av kreft, etter å ha ledet festivalen i 28 år.Prisen er 5000 kroner, en diplom og bronsjestatuetten «Willy».