Vårsola er begynt å varme, snøsmeltinga er i gang og på feltene utenfor Vesterålen fiskes skrei det for harde livet.

– Alt er i rute

Settinga er perfekt for årets «Feskitur», som går av stabelen om drøyt to uker - og Svein Haugen forsikrer at alt er i rute.

– Dette er tredje året med «Feskitur», vår musikalske hyllest til bærebjelken for næringslivet i vår region. «Feskitur» var en spin-off av hovedsatsinga vår, «Festitur», som forlengst er blitt tradisjon her på yttersida av Vesterålen. I år feirer «Festitur» sitt ti-årsjubileum. I den forbindelse har vi lagt opp til et ekstra begivenhetsrikt år for vårt trofaste publikum i Andøy og Vesterålen, forteller Svein Haug som i disse dager har underholdt i Narvik sammen med Åge Kvalbein og Eiliv Moe - og han har også vært innleid til Narvik Byorkesters jubileumskonsert.

Men snart setter han kursen for hjemlige trakter i Andøy - med kontrabassen «under armen» - klar til glede tilhørerne her med nye konsertopplevelser.

Hovedgjest Ola Bremnes

– «Feskituren» går av stabelen 21. og 22. mars, og i år blir Ola Bremnes vår hovedgjest. Han har med seg ramsalte historier og viser om Petter Dass, og skal i tillegg ha en avdeling med andre av sine populære viser.

– Sturm und Drang blir ikke med denne gangen, men jeg kan garantere at de kommer knallsterkt tilbake under jubileumsutgaven av «Festitur» til sommeren, sier Svein.

– Første konsert går på Jennestad. Lørdag kveld inntar «Feskitur» grendehuset på Skarstein. Der blir det som foregående år konsert med påfølgende boknafisk-middag. Det har vært veldig, trivelig tidligere, og vi satser på at stemninga blir minst like god i år. Her brukes det selvsagt lokale råvarer, sier Svein Haugen.

Kirkekonsert på Andenes

– Her er det mulig å kjøpe kun konsertbillett, eller en kombinert konsert og middags-billett, det mange har kalt «full pakke». Av praktiske grunner må de som ønsker å delta på middagen kjøpe billetter på forhånd. Tidligere har denne trivelige samlinga bydd på veldig god stemning og fine møter mellom artister og publikum. Så det ser vi frem til, sier Svein Haugen.

– Søndag rundes det hele av med konsert i Andenes kirke. Det gleder vi oss spesielt til. Det er første gangen vi holder konsert i denne kirka, som har en flott akustikk og atmosfære, opplyser «Feskitur»-generalen.

– Når det gjelder sommerens begivenheter, er det spennende som da skal skje i «Festitur»-regi, men det får vi komme tilbake til. Man skal jo ikke brenne alt kruttet på en gang - og nå er det «Feskitur» det gjelder, smiler Svein Haugen.