Det var mange øyebryn som hevet seg da VOL for en tid siden varslet at den profilerte andøyordføreren og sentralstyremedlem i Høyre Jonni Solsvik trakk seg fra nominasjonslista foran neste års stortingsvalg. Det skjedde etter klar beskjed fra ordfører i Bodø, Ole H. Hjartøy om at han ikke ville drive valgkamp for Solsvik. Den uttalelsen kom etter at Solsvik på sin side ikke ga bodømiljøet full støtte i kampflybase-saken.

- Står fjellstøtt i det sentrale Høyre

- Det er mange som har forundret seg stort over dette. Jonni Solsvik står på den linja som Høyre gjør sentralt i den saken, og forøvrig kjempet han for sin kommune slik han selvsagt skal, sier Sture Pedersen til VOL.

- Den sterkeste kandidaten

Fredag reiser han til Bodø for å forberede politisk gjenreising for Jonni Solsvik. - Jeg håper vi klarer å overtale Jonni til å stille på stortingsvalglista. Han er den sterkeste kandidaten vi har i Nordland. Jeg sier ikke at han skal være nummer en eller to på lista, men han bør i alle fall stå på tredjeplass, mener regionrådslederen fra Vesterålen.

Kan samle stemmer

- Her i regionen bor det godt over 30.000 mennesker, og det er selvsagt uheldig dersom verken Vesterålen eller Lofoten er representert med folk høyt på stortingsvalglista.

- Har Jonni Solsvik kvaliteter som er interessante for folk som bor sør for Bodø?

- Det er det åpenbart at han har. Han er en av de høyrepolitikerne i Nord-Norge med mest erfaringer og kontakter. Det er utrolig verdifullt for landsdelen å ha folk som Jonni på plass der de sentrale avgjørelser tas. Jonni Solsvik er sterk i forhold til både fisk, primærnæringer og petroleumsvirksomhet. Det er kamper og diskusjoner som Jonni Solsvik er meget vel egnet til å ta på vegne av hele Nordland og Nord-Norge, sier Pedersen.

Ironisk fra Pedersen

Og legger inn et stikk til bodøpolitikerne:- Dersom Jonni Solsvik har så stor makt at det er han som kan lastes for at avgjørelsen rundt kampflybasen ikke ble som man ønsket i Bodø, så bør han i alle fall inn på Stortinget så fort som mulig, sier regionrådslederen.