Vi skal ikke innlate oss på å forklare gigabits her, bare slå fast at det blir mulig å laste ned store mengder data på svært kort tid. I år gløder linjene raskere enn noen gang tidligere. Hver enkelt av de 300 deltakerne det er plass til i Vesterålshallen får 40 megabit opp- og nedlasting. Det er raskere enn de aller fleste av oss har plugget i veggen hjemme.

Raskest til nå

– I realiteten vil båndbredden for hver enkelt deltaker være mye høyere. Med en datahastighet på 10 gigabit per sekund kan man for eksempel laste ned det populære spillet «League Of Legends» på cirka 15 gigabits størrelse i løpet av 12 sekunder, eller eksempelvis Counter-Strike:GO på cirka 8 sekunder. Det er helt enkelt ufattelig fort, skriver nestleder Fredrik Angell Moe i LoVe LAN i en pressemelding.

Vil bli størst

Det er tolvte året på rad at LoVe LAN arrangeres i Vesterålshallen på Melbu, og nå satser arrangementet på å bli størst i sitt slag i Nordland. Målet er å samle 300 datainteresserte på Melbu i løpet av halvannen uke. En drøy uke før start har arrangementet solgt 115 billetter til årets arrangement. Erfaringsmessig melder de fleste deltakerne seg på arrangementet i løpet av de aller siste dagene før det braker løs med spillturneringer, sceneshow, konkurranser, utstillere og foredrag. LoVe LAN regner med at resten av billettene forsvinner raskt fram mot arrangementet,

Trenger ikke PC

Selv om de aller fleste har med seg egen PC på arrangementet, tilbyr LoVe LAN også opplevelser for de som bare ønsker å stikke innom arrangementet, ettersom det også selges underholdningsbilletter ved inngangen til arrangementet.

Det skal konkurreres i et bredt utvalg av ulike spill i halvannen uke på Melbu. Solide prestasjoner skal også belønnes med gjeve priser.

Flust av spill

– Vårt mål er å være en sentral del av en lokal kompetativ spillarena, med variert utvalg som vil treffe de fleste deltakerne. Vi satser på å holde den samme solide standarden vi har lagt oss på de siste årene, sier nestleder Fredrik Angell Moe i LoVe LAN.

LoVe LAN skal ha konkurranser i League of Legends, Counter-Strike:GO, Hearthstone, Super Smash Bros, Rocket League, FIFA 18 og PUBG.

– Spillet PUBG er nytt under årets LoVe LAN. Vi er et av få datatreff som har fått muligheten til å arrangere konkurranse i dette spillet, og vi tror at deltakerne kommer til å sette veldig pris på dette, sier Fredrik Angell Moe.

Underholdning

Årets datatreff får ellers besøk av en lokal underholder med artistnavnet «MARKZ». I denne forbindelse lover LoVe LAN et heidundrende megashow som i følge arrangøren skal være verdt et besøk. LoVe LAN har ellers tradisjon for å arrangere konkurranser med underholdningsverdi litt utenfor den digitale verdenen, som karaoke, quiz og «Chubby Bunny».

Lokale sponsorer

De unge arrangørene kan ikke få fullrost sine lokale sponsorene godt nok. Sponsorene gjør det mulig å arrangere et såpass stort arrangement innenfor trygge rammer, og støtter opp med kompetanse og bistand. LoVe LAN trekker spesielt fram Trollfjord, som også i år leverer båndbredde og rekordrask datalinje under arrangementet. Elkjøp på Stokmarknes hjelper arrangementet med premier til de ulike konkurransene.

– De stiller også opp på LoVe LAN med egen stand, hvor de blant annet har egne aktiviteter for deltakerne. I år har de med seg briller som viser kunstig virkelighet samt datamaskiner av høyt kaliber. Sortland Storsenter har ellers bidratt med gavekort til  premier i forskjellige konkurranser.