Komiteen skal til Andøy for å bli grundig orientert om planene om å bygge en satellittbase.

– Vi skal være i Svolvær fra 12. til 14. mars for å lære mer om fiskeriene, men siden det er et stort engasjement i komiteen for Andøya Space Center, har vi bestemt oss for å reise en dag til Andøya, sier lederen av næringskomiteen, Geir Pollestad. Han nevner Kjell-Børge Freiberg (Frp) som en av dem som har ivret for et Andøy-besøk.

– Jeg er sikker på at vi kommer til å bli tatt godt imot, og at vi får en grundig omvisning, sier Pollestad til VOL.

Kjell-Børge Freiberg sier til VOL at komiteen var lett å overtale komiteen om å reise til Andøy før de drar til Svolvær fordi det skjer mye spennende i Andøy.

– Dette blir en viktig tur for komiteen, sier Freiberg.

Veldig viktig

Odd Roger Enoksen sier til VOL at næringskomiteens besøk blir veldig viktig for Andøya Space Center. Selskapet har som kjent store planer om en satellittoppskytingsbase.

– Jeg kommer til å gi komiteen et bredere innblikk i de muligheter og utfordringer vi har, sier Enoksen.

– Hvor plasserer du besøket på «viktighetsskalaen»?

– Besøket kan være avgjørende. Vi skal i løpet dette året, etter at konsekvensutredningen er ferdig, gjennom et arbeid med å finansiere prosjektet og vi har hastverk. Vi må være i posisjon til å betjene et marked, helst i 2020. Da er forventningen i markedet at vi skal være klar, sier Enoksen.

Han peker på at besøket gir Andøy Space Center muligheten til å gi Stortingets næringskomite et bedre grunnlag for å ta en beslutning.

Enig med Enoksen

Ordfører Jonni Solsvik er helt på linje med Odd Roger Enoksen. Solsvik viser til at næringskomiteen representerer eierskapet til Andøy Space Center.

– Planene om å bygge en satellittbase er ikke en ren Andøy-sak, men en sak av nasjonal betydning der Norge kan sette seg i førersetet for en utvikling som kommer. Komiteen har tidligere sagt at dette er et område Norge bør satse på, sier Solsvik. Han tolker besøket som veldig positivt.

For øvrig skal det være et stort mulighetsseminar i Oslo 7. februar.