Det er den spreke oppfordringa fra Vesterålen friluftsråd.

På toppen av en rekke fjelltopper i regionen står det plassert ut postkasser med koder, der man elektronisk kan registrere turmålet på nett eller mobil.

- I Vesterålen og Lødingen har Vesterålen friluftsråd, i samarbeid med flere lag, foreninger og enkeltpersoner, allerede planlagt nytt år i flere måneder. 129 turmål, 59 nye, alt fra korte til lange turer, med skilt og turkasse, er nå satt opp i hele Vesterålen og Lødingen, skriver leder i friluftsrådet, Bård Meløe, i en pressemelding.

Brosjyre

Denne uken slipper de også TellTur-brosjyren. Den distribueres til alle husstander og vil gi en fyldig oversikt over alt det morsomme du som turgåer kan være med på.

- TellTur er en forlengelse av vårt skiltprosjekt der vi skilter, merker og tilrettelegger turløyper. Et av våre ønsker er at flere skal gå og/eller sykle mer, og gjøre dette til en naturlig del av hverdagsaktiviteten. Ved å skilte turløypene viser vi vei og samtidig gjør vi veien frem til turmålet litt mer «trygg» for nye turgåere.

Tror på suksess

Nå tror Friluftsrådet at TellTur også i år blir en suksess, og at det kan være med å motivere flere til å være aktive.

TellTur-registreringen kommer i tillegg til eksisterende ti på topp-aktiviteter i kommunene i Vesterålen.

- Det er det som er så flott med å samarbeide med lag og foreninger som allerede driver med denne type «turkasse» trim. Her blir det både «pose og sekk» for turgåeren. I de fleste kommunene kjører vi dobbelt. TellTur er et tilbud for hele regionen, men samtidig beholdes kommunens eksisterende turkassetrim. Vi deler på turkassen og turgåeren kan være med på både den regionale og den lokale trimmen samtidig. Vi ser på dette som en «vinn vinn» situasjon, der vi rett og slett håper på enda mer aktivitet, sier Meløe.

- God tur!

Friluftsrådet tror at dette tiltaket vil motivere til at flere besøker turmål på tvers av kommunene.

- Vesterålen er fantastisk vakkert og har et mangfoldig utvalg av flotte turløyper. Så vi oppfordrer alle til å prøve flere turmål i andre kommuner også.

- God tur og TellTur, det lønner seg å være aktiv!