Rema 1000-sjef Ole Robert Reitan har onsdag besøkt alle sine dagligvarebutikker i Lofoten og Vesterålen.

– Vi drar rundt for å treffe våre fantastiske kjøpmenn i Lofoten og Vesterålen og få en følelse av hvordan det går, sier Reitan til VOL på telefon fra Myre.

– Det er første gang jeg er på Myre. Tror jeg, i hvert fall, ler han.

– Dyktige kjøpmenn i Vesterålen

Han startet dagen i Svolvær og avsluttet den på Andenes, og han sier det har vært mye positivt å se.

– Rema 1000-butikkene i Vesterålen gjør det kjempebra i sine lokalsamfunn. Det er gode bedrifter og veldig stas å besøke dem. Vi har fått gode innspill og signaler til hvordan vi skal gjøre jobben videre.

– Hva kan du si om Rema 1000s posisjon i Vesterålen?

– Vi har gode posisjoner i markedene vi er i, med en god utvikling og fine butikker, med store og romslige lokaler og god frukt- og grønt-avdelinger og ikke minst dyktige kjøpmenn, akkurat slik vi vil ha det.

– Men alt er vel ikke bare fryd og gammen?

– Det er alltid utfordringer, og vi ønsker å få alle typer tilbakemeldinger, sier Reitan, uten å ville gå mer inn på hva slags utfordringer kjøpmennene har tatt opp.

– Men alle er såpass fornøyde at vi har fått mye kaffe og kake. Det har blitt mange berlinerboller på turen.

– Vurderer dere noen utvidelser eller nyetableringer i Vesterålen?

– Vi har ikke noen veldig konkrete planer, men vi gjør oss noen tanker når vi kjører bil rundt her om at vi ønsker å gjøre mer. Men det er ikke konkret nok til at jeg vil si noe mer om det nå.

– Veldig hyggelig

Det er kjøpmann Eirik Sørdahl som driver butikken på Myre.

– Det var veldig hyggelig å få besøk av en av de mest innflytelsesrike næringslivslederne i Norge, og det er alltid fint å få tilbakemeldinger fra konseptutviklerne på om butikkene stemmer overens med deres ideer, sier Sørdahl.

E. Sørdahl AS fylte 60 år: – Enten er du oppdatert, eller så er du ute

Vekst i alle år

Tidligere Rema-sjef Odd Reitan var innom butikken for 5-6 år siden, men sønnen Ole Robert var der altså for første gang.

– Ole Robert var veldig positiv. Det er fint at vi har fått vist frem butikkene og regionen, og at de får se næringsgrunnlaget vi har i Vesterålen og hvordan butikkene drives her, sier Sørdahl, som snart skal markere et Rema-jubileum.

– I uke 40 skal vi markere at vi har vært Rema 1000-butikk i 20 år, og da vil vi gjøre ekstra stras på kundene våre. Det har vært et lite eventyr å få være en del av Rema 1000 de siste 20 årene. Vi har hatt 19 år med vekst, helt fra første driftsår. Også i 2016 ligger vi godt an til omsetningsvekst, sier kjøpmannen.

– Det er ekstra stas å være på Myre, som feirer 20 år om en liten måned. Her er det en glitrende kjøpmann som har stålkontroll på driften, kommenterer Ole Robert Reitan.