– Dette er en spesiell sak som vi gjerne skulle vært foruten, sier Aas til VOL.

Les også: Må spille kampen mot Senja på nytt

Essensen i saken er at lagkaptein på Sortland, Marius Jørgensen, spilte årets første seriekamp mot Senja, selv om fikk rødt kort i siste seriekamp i fjor og dermed, ifølge regelverket, hadde karantene.

Da Sortland henvendte seg til kretsen med spørsmål om det var noen av deres spillere som dro med seg rødt kort over i årets sesong, var svaret nei, når det åpenbart skulle vært ja. Hvordan kunne dette skje?

Er vanligvis ryddige

– Vi fikk en henvendelse fra Sortland om det var spillere med karantene fra forrige sesong. Etter å ha snakket med dommeransvarlig fikk vi beskjed om det ikke var det. Da tenkte vi at alt var greit. Noe mer detaljert enn det kjenner jeg ikke, saken. Men det er ikke tvil om at det er en ekkel sak, sier Aas.

– Klubbene har ansvar

– Treneren til FK Senja mener at Nordland Fotballkrets bør ta regningen for Sortland i denne saken, siden dere tross alt har rotet?

Les også: Senja-trener Thomas Hagerupsens rekajson: – Det er logisk at vi får medhold. Men kretsen bør ta regninga

– Det har jeg ingen kommentar til, sier Aaas, før han fortsetter:

– Til syvende og sist er det klubbene som har ansvaret for å holde oversikten over røde og gule kort på egne spillere. Men vi har svart feil og det liker vi særdeles dårlig. Vi bruker vanligvis å være veldig ryddige i slike saker, sier han.

– Må komme krav

– Det må diskuteres, men jeg har aldri hørt om en slik løsning tidligere, slår Frank Aaas fast.