Gule Sider har i år prøvd å finne Norges campingfavoritt. Vinneren ble Dønfoss Camping i Sjåk i Gudbrandsdalen. Vesterålens egen Midnattsol Camping kom på en flott femteplass.

Siden kåringen startet 16. juni har norske campinggjester nominert 541 campingplasser og avgitt mer enn 24.000 stemmer, skriver Gule Sider i en pressemelding

– Vi takker for det store engasjementet blant lokalsamfunn og campinggjester over hele landet og gratulerer Dønfoss Camping med seieren, sier Håvard Atle Skaug, produktsjef i Gule Sider som står bak konkurransen

Ønsket om å sette fokus på alle de fine feriedestinasjonene Norge har å by på var bakgrunnen for kåringen, heter det i en pressemelding fra Gule Sider.

– Mange steder er campingturistene viktige inntektskilder for det lokale næringslivet i sommermånedene. Det er en av grunnene til at vi ønsker å hedre en av Norges campingplasser med tittelen «Norges campingfavoritt», forteller Skaug.

– Kjempefornøyd

John Ronald Nordheim fra Midnattsol Camping på Bleik er meget fornøyd med femteplassen.

– Vi er kjempefornøyd med denne plasseringen, vi er en såpass liten camping at bare en nominasjon er flott, sier Nordheim.

Nordheim tror at det er en blanding av en liten campingplass, hyggelige ansatte og vakker natur som har vært grunnlaget for stemmene.

– Vi er en liten campingplass, og da blir det ikke så mange gjester oppå hverandre. Vi har også mange hyggelige ansatte som alltid er imøtekommende. Og så tror jeg naturen er en faktor, sier Nordheim

Med hektiske dager fra morgen til kveld har ikke Nordheim og de andre fra Midnattsol Camping så god tid til å feire femteplassen.

– Vi har et besøkstall vi aldri har sett før, så blir ikke så mye tid til feiring. Men kanskje vi må kjøpe champagne og sprette den i kveld, sier Nordheim.

Topp 10-liste for #mincampingfavoritt 2015

1. Dønfoss Camping, Skjåk

2. Olderelv Camping, Skibotn

3. Aglen Camping, Otterøya

4. Krøderen Camping, Krøderen

5. Midnattsol Camping, Bleik (Andøya)

6. Tornes Fjordcamping, Fræna

7. Omlidstranda Camping, Nevlunghavn

8. Storsjøsenteret Åkrestrømmen, Rendalen

9. Torpevannet Camping, Helgeroa

10. Laftetunet/Dokka Camping, Dokka