Det er ikke gjort noen funn, opplyses det fra RS «Knut Hoem».

Massivt søk

Også RS «Dagfinn Paust» er ute og søker. Det samme er «Viljar» og «Daltind».

– Søket i dag er i samme området som vi tidligere har søkt i. Vi søker også litt i andre områder utenfor Tinden, Terøya og litt på vestsiden av Tinden.  Så er det et hovedområde fra Børøya mot Hjellsandøya og Kyllsundet på sørvestsiden av Skogsøya som vi søker i, sa lensmann i Øksnes, Jonny Holen til VOL på torsdag.

– Terøya, Terøysundet, og Vestsiden av Tinden er også ander områder som vi har søkt i. Vi har konsentrert oss om dette både i går og i dag, men det er vanskelig hvis vi ikke kan feste lit til den informasjonen vi har fått. I verste fall leter vi på feil plass, sier Holen.

– Det også massivt søk fra både frivillige, fiskere og andre. Leif Halland er med «Gunnerus» som søker med ROV, sier Jonny Holen, som nå arbeider mer rettet mot etterforskningen i saken.

Mange fartøy deltar torsdag i letingen, både «Gunnerus» og «Viljar» har ROV om bord. Foto: Skjermdump

– Et betydelig bidrag

– Jeg har ikke oversikt over de frivillige, men det er et betydelig bidrag, sier Leif Halland.

Han sier at det søkes etter antatt omkommet, og at slike letinger krever politiets medvirkning. Videre søk både på havet og på land planlegges. I morgen skal det letes på vestsiden av Andøya.

Strandsøket som planlegges nå er på vestsiden av Andøya. Det skal utsendes en ordre på det i fredag, og da blir de aktørene vi trenger til å gjennomføre dette innkalt, sier Leif Halland.